Meny Lukk

King of Comics

King of Comics – Regi: Rosa von Praunheim – Rosa von Praunheum Filmproduktion

20122877_3_IMG_FIX_700x700

Ralf König er en kjent personlighet i Tyskland. Han er tegneserieskaper, og alle hans tegneserier handler om homofile. I denne dokumentaren får vi et innblikk i Ralfs liv og virke, og han forteller åpenhjertig om hvordan hans vei ”ut av skapet” og videre har preget tegneseriene han er så kjent for.

Gjennom dokumentaren blir vi introdusert for en verden de fleste av oss nok er ukjent med. Filmens regissør, Rosa Von Praunheim, er selv, i likhet med Ralf, homofil. Dette fører til at samtalene mellom de to føles helt naturlig, og dette er noe filmen drar nytte av. Vi får et innblikk i hele Ralfs liv og karriere, helt fra hans første erfaringer rundt seksualitet til han kommer ut av skapet, og videre gjennom flere forhold og helt frem til i dag. Når dette klippes sammen med sekvenser der Ralf selv leser tegneseriene sine skjønner vi fort hvordan seriene hans har rot i hans egne erfaringer.

Dette er fascinerende å se på og filmen utfordrer eksisterende stereotyper rundt homofili, noe Ralf spiller på i tegneseriene sine også.

King of Comics kan fremstå som en smått aktivistisk film, men temaene presenteres på en svært naturlig og lettfattelig måte. En må kanskje ha litt interesse for enten Königs tegneserier eller filmens tema , men det er likefullt en film som anbefales.

 

King of Comics får du sett på Kosmorama:

Tirsdag 16.04 klokka 17.00, N9

Lørdag 20.04 klokka 13.00, N9

Relaterte innlegg