Meny Lukk

“The Big Sick” – Sykt romantisk, sykt morsomt og sykt søtt

The Big Sick er ikke din gjennomsnittelige rom-com. Det er en veldig følelsesladd film som får en til å ville le og gråte. En romcom som snur ryggen til de store klisjeene og byr på noe friskt og originalt.

Vi befinner oss i vindfulle Chicago i en helt ordinær bar. Det er her vi møter den pakistanske stand-up komikeren Kumail (Kumail Nanjiani) og psykologistudenten Emily (Zoe Kazan). Det som bare skulle være en one-night stand utviklet seg raskt til en forelskelse som igjen førte til et forhold. Forholdet kompliseres av at Kumails mor, Sharmeen (Zenobia Shroff), og far, Azmat (Anupam Kher) følger en gammel tradisjon hvor han må gifte seg med en pakistansk muslimsk kvinne. I det Emily får vite om dette og alle møtene med de potensielle konene bryter helvete løs. Hemmelighetene rakner, sammen med forholdet.

Midt på natten blir Kumail oppringt og rusher til sykehuset for å finne en alvorlig syk Emily. Denne hendelsen tvinger Kumail til å ta et viktig valg. Skal han satse på et forhold med henne, selv om hun går en usikker fremtid imøte, og navigere denne medisinske krisen sammen med foreldrene hennes, Beth (Holly Hunter) og Terry (Ray Romano), eller skal han følge foreldrenes tradisjoner og ønsker.

Filmen er satt sammen av fantastiske karakterer det er umulig å ikke knytte seg med, og de elskbare karakterene vekkes til live ved lidenskapelige skuespillere. Dette kommer meget godt frem ved kjemien mellom de to hovedskuespillerne, Kumail og Zoe, som nesten er for god til å være sann. Filmen er nemlig basert på den sanne historien om Kumail og hans fru Emilys forhold, og du merker at det er en personlig historie. Filmen skaper en så naturlig og fin flyt at man skulle trodd at Emily spiller seg selv, hun valgte å ikke gjøre det, noe som kanskje er like greit siden hun har lagt skuespillerkarrieren på hylla, og heller driver på som forfatter.

Det finnes ikke mye negativt å si om manuset, men i det det nærmer seg slutten av filmen går handlingen en smule tregt. Spøkene forsvinner og karakterene blir mer seriøse. Når de drar handlingen ut på denne måten virker det som de er usikre på hvor og når de skal avslutte, men alt i alt syns jeg det var en meget bra film.

The Big Sick en veldig sjarmerende, søt, rørende og genuint morsom film med et vittig manus og elskverdige karakterer.En garantert flott kinoopplevelse. Når jeg ikke lo smilte jeg, og når jeg ikke smilte satte jeg med tårer i øynene. Om du også er klar sitte i kinosetet å le så mye at magemusklene gjøre vondt, samtidig som det trekker hardt i hjertestrengene, så er dette filmen for deg.

The big sick – Regissert av Michael Showalter; skrevet av Kumail Nanjiani & Emily V. Gordon; med Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Zenobia Shroff, Anupam Kher, Holly Hunter, Ray Romano. Spilletid: 2 t. Land: USA. Premiere: 15. September 2017. Aldersgrense: tillatt for alle.

Relaterte innlegg