Meny Lukk

Noe uoriginal, men det funker

The Drop – Regi: Michaël R. Roskam – USA – 1 t. 46 min.

THE DROP

Bob Saginowski (Tom Hardy) er en ensom bartender i en bar litt på feil side av Brooklyn. På vei hjem finner han en valp som har blitt dumpet i en søppelkasse, som setter han i kontakt med Nadia (Noomi Rapace). Når baren blir ranet dagen etter, sender den påfølgende etterforskingen Bob og Nadia sine liv i en mørk spiral mot deres og nabolaget sin fortid.

Det er veldig lite som er nytt med The Drop. Den er satt til Brooklyn. Det er vinter. Hovedpersonen er ensom. Østeuropeere spiller en sentral rolle. Dette er bare et lite utvalg av tropene The Drop benytter seg av. Men til tross for alt dette er det en god film.

Høydepunktet er uten tvil Tom Hardy. Han er perfekt i sin rolle som Bob. Han skaper et perfekt nyansert bilde av en mann med en trøblete fortid. Du får aldri vite helt hvordan hans historie er, og det er en bra ting. Det gjøre bare hele filmen til en langt mer interessant karakterstudie.

Stilmessig treffer også The Drop veldig bra. Hele filmen er godt skutt. Den er pent regissert og filmens tone og tempo treffer bra. Det hele går sakte og rolig for seg før det eksploderer i overraskende – men realistisk – vold. Det hele får filmens atomsfære til å virke langt mer troverdig. Det er bare synd at det til tider er for mange plottlinjer som går uten noe egentlig mål. Det hadde fungert bedre om det hele var mer fokusert.

Til tross for at The Drop på overflaten er uoriginal og den blir litt for forutsigbar er den så absolutt å anbefale. Den er uten tvil langt bedre enn de fleste andre filmer den deler mange likheter med. 

Relaterte innlegg