Meny Lukk

«The Overnight» – Ting blir merkelig

Alex (Adam Scott) og Emily (Taylor Schilling) har nettopp flyttet til Los Angles med deres sønn, RJ. I en bursdagsfest møter de Kurt (Jason Schwartzman) som inviterer dem hjem til seg og sin kone, Charlotte (Judith Godrèche), på pizza. Etter hvert som kvelden går blir alt merkeligere og merkeligere. Store mengder alkohol konsumeres, hasj røykes, og Alex og Kurt danser nakne.

Jeg vet ærlig talt ikke helt hva jeg synes om The Overnight. Den var ikke noe spesielt bra. Den var morsom, men det var ikke komedie-morsomt, det var mer «dette-er-så-absurd-og-jeg-er-litt-usikker-på-hvordan-jeg-skal-reagere-på-dette»-morsom. Er dette en bra ting? Jeg vet ikke.

En ting skal filmen ha: i sin absurditet greier den også i bli litt spennende. Mest fordi du ikke aner hvordan dette skal ende. Man sitter der og undrer seg over hvor drøyt dette skal bli, eller om Kurt og Charlotte er del av en syk sekt, eller at det er en slags “lek” de har fått Alex og Emily med på. 

Jeg vet ærlig talt ikke helt hva jeg synes om The Overnight. Den er ikke spesielt bra, men den er heller ikke dårlig. Den er bare merkelig. Den kunne vært mye verre. Den kunne vært mye bedre. 

The Overnight vises på Bergen internasjonale filmfestival; du kan lese flere anmeldelser fra BIFF, her.

The Overnight – Skrevet og regissert av Patrick Brice; med Adam Scott,Taylor Schilling, Jason Schwartzman.
Spilletid: 1 t. 19 m. Land: USA

Relaterte innlegg