Meny Lukk

“The Walk” – A walk to remember

The Walk er en virkelig historie som følger historien til franske Philippe Petit og om hvordan han samlet sitt team av venner for å realisere sin store drøm, å gå på line mellom World Trade Center-tårnene i New York.

Filmen åpner med at vi blir introdusert av Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) som fra toppen av frihetsgudinnen guider oss gjennom filmen og starter med barndommen sin, og om hvordan han fant lidenskapen sin. Etter mange år med øving finner Philippe seg i sirkusteltet han for første gang oppdaget linedansing, for å teste ut kunnskapene han har brukt år på å perfeksjonere. Her møter han sin fremtidige mentor, Papa Rudy (Ben Kingsley), som gjennom filmen hjelper Philippe med å overkomme hans største hindringer, både psykisk og fysisk. Papa Rudy fungerer ikke bare som en mentor for Philippe, men også som en farsfigur, og er den viktigste medspilleren i livet til Philippe.

Ben Kingsley leverer som vanlig en god rolle, men er ikke en veldig minneverdig karakter. Alle de andre karakterene i filmen er ganske disponible og overfladiske, utenom Philippe. Joseph Gordon-Levitt leverer en fantastisk rolle og klarer å balansere filmen på egenhånd. Med en fortelling som er veldig rett frem, klarer han å holde oss engasjert gjennom det hele. Joseph Gordon Levitt tar i bruk en klisjé fransk-amerikansk dialekt, som mange kanskje vil finne frastøtende, men faktisk holder seg tro til hvordan Philippe Petit snakket i virkeligheten og i tillegg skaper en komisk effekt til tider.

Det er umulig å snakke om denne filmen utenom å nevne høydepunktet. Når Philippe går mellom tårnene. Jeg må si at den første delen av filmen er noe av det beste i filmen, med en vakker svart-hvitt sekvens, men det som stjeler showet er “the walk”. Her får man en ganske god idé over hvordan 3D i film skal brukes, for å skape dybde, og det har de virkelig fått til i The Walk. Man føler seg ikke som en tilskuer, man føler at man faktisk er oppe på linen sammen med Philippe, og at man til en hver tid kan falle. Men Joseph Gordon-Levitt sin fremførelse og selvsikkerhet gir oss trygghet, og man føler at han er i total kontroll over situasjonen.

Når man leser navnet Robert Zemeckis på filmplakaten, så har man naturligvis høye forventninger, siden han er mesterhjernen bak klassikere som Forrest Gump, Cast Away og Back to The Future for å nevne noen få. The Walk er en “walk to remember”, men mangler litt gnist for å bli husket som en klassiker, men  er likevel en kinoopplevelse man ikke får hver dag. Anbefaler å se den i 3D, og om man har høydeskrekk vil man garantert få et ekstra kick ut av opplevelsen.


The Walk – Regissert av Robert Zemeckis; skrevet av Robert Zemeckis og Christopher Browne, basert på en roman av Philippe Petit; med Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley.
Spilletid: 2 t. 3 m. Land. USA. Premiere: 9. oktober 2015. Aldersgrense: Tillat for alle

Relaterte innlegg