Meny Lukk

En allright oppfølger som står på egne ben

The Woman in Black 2: The Angel of Death – Regi: Tom Harper – Storbritannia/Canada – 1 t. 38 min.

The Woman in Black 2 - Angel of Death

Det har gått 40 år siden handlingen i den første filmen. London er under angrep av nazistene og bombene daler ned over byen. Læreren Eve Parkins (Phoebe Fox) og rektoren Jean Hogg (Helen McCrory) søker tilflukt i Londons undergrunn frem til de, og barna de har ansvar for, blir omplassert til en tidligere bebodd øy utenfor byen på landet hvor de må gjøre det beste av sin situasjon i et gammelt, forlatt hus. Selv om landsbyen og huset er ubefolket bor ondskapen fremdeles i huset.

Denne oppfølgeren til The Woman In Black, som hadde Daniel Radcliffe (Harry Potter) i hovedrollen, har en fordel med å sette sin handling 40 år senere fra den første filmen slik at den kan stå på egne bein. Konseptet er det samme, men plottet er nytt. The Woman In Black fra 2012 er en nyinnspilling av filmen med samme navn fra 1989, men i Angel of Death får du en helt fersk historie.

Det er sjeldent oppfølgere til filmer i skrekkfilmsjangeren er bedre enn sine forgjengere, men denne er et unntak. Rollebesetningen er bedre og mer troverdige, og de forsterker spenningen regissøren ønsker å presentere. Noe Daniel Radcliffe gjorde et tragisk forsøk på i forgjengeren.

Men selv om oppfølgeren er bedre, betyr det at det er en god film? Akkurat som den forrige styrer også denne innom klisjéfella og enkelte ting blir forutsigbare og «cheesy». Heldigvis er ikke disse ulempene det som avgjør om en skrekkfilm er god eller ikke. For det står først på det visuelle og bruken av lyd. Hvis det visuelle er kjøttet på kroppen, så er lydbruken skjelettet, og det er ingen fare for benskjørhet her. Når denne filmen strammer musklene sine blir man også imponert av det visuelle. Naturligvis er skrekkfilmens første oppgave å skremme sitt publikum som frivillig lar seg utsette for frykt og høy puls. Denne oppgaven utfører den nokså godt, og det den prøver på får den til.

Hvis du vurderer å se denne filmen men ikke har sett den første, frykt ikke. Frykten kommer når du sitter foran lerretet for The Woman In Black 2: Angel of Death. Du trenger ikke ha sett den første for å forstå handlingen. Bare klamre deg godt fast til stolen og la deg skremme.

Relaterte innlegg