Meny Lukk

«The Huntsman: Winter’s War» – Unødvendig oppfølger

Enkelte filmer trenger ikke oppfølgere. Blant disse ville jeg nok ha plassert Snow White and the Huntsman fra 2012, men nå har det seg dessverre slik at dette har blitt tilfellet. I The Huntsman: Winter’s War har de tatt karakteren til den mest kjente skuespilleren og spinner en ny historie rundt denne, som totalt ignorerer historien og det lille av karakterutvikling som skjedde i den første filmen.

Historien starter før Snow White and the Huntsman, da det viser seg at de to antagonistene i Snow White, Ravenna (Charlize Theron) og Finn (Sam Spruell) hadde en søster, Freya (Emily Blunt). Hun har omtrent de samme magiske kreftene som Elza i Frozen, og hersker over et nordiskinspirert kongerike i nord. Dette er hjemlandet til Eric (Chris Hemsworth), også kjent som the Huntsman. Freyas eneste lov i landet er at det ikke er lov til å forelske seg, så Eric forelsker seg naturlig nok i Sara (Jessica Chastain). Dette blir naturlig nok oppdaget, så dronning Freya dreper tilsynelatende Sara, og Eric blir etterlatt som død. Herifra hopper historien til etter hendelesene i Snow White and the Huntsman. Freya har nå lyst på det magiske speilet til sin (tilsynelatende) avdøde søster, og har planer om å invadere kongeriket til Snow White. Eric blir rekrutert for å stoppe henne.

En av få ting som gjør filmen verdt å se er Chris Hemsworth. Han gjør en god rolle som the Huntsman, og fyller filmen med humor og til dels kjappe replikker og one-linere som er morsomme nok. Jessica Chastain har en litt tvilsom skotsk aksent, men rollen i seg selv er kul, og hun spiller godt mot Hemsworth. Emily Blunt burde ha vært et høydepunkt, men hun greier dessverre ikke å måle seg med Charlize Theron, noe som blir pinlig tydelig i filmens tredje akt.

Ellers har debutantregissør Cedric Nicolas-Troyan valgt å holde de litt mer latterlige elementene fra den forrige filmen litt tilbake. Denne gangen er det blant annet «bare» fire dverger i historien, hvorav den eneste av de gamle er Nion, spilt av Nick Frost. Dette er åpenbart gjort i et forsøk på å gjøre filmen mer humoristisk, uten at det fungerer nevneverdig. Frost gjør det greit, for all del, men han litt for lite å spille på.

The Huntsman: Winter’s War er en mer underholdende film enn sin forgjenger, men dette gjør den ikke til en særlig bra film. Om man liker fantasiaction i dårlig konvertert 3D så vil man nok kunne finne litt under to timer med underholdning her, men for alle andre vil nok filmen bli for dum, gode skuespillere til tross.


The Huntsman: Winter's War - Regissert av Cedric Nicolas-Troyan; Skrevet av Evan Spiliotopoulos og Chris Mazin; Med: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Nick Frost m.fl.
Spilletid: 114 min. Land: USA. Premiere: 8. April. Aldersgrense: 12 år

		

Relaterte innlegg