Meny Lukk

Ukens Netflix Anbefaling: “Gerald’s Game”

Ekteparet Jessie (Carla Gugino) og Gerald (Bruce Greenwood) reiser avgårde til en hytte for å finne tilbake til gnisten i forholdet, men et feilslått forsøk på en sex-lek går plutselig over til en kamp om liv og død.

Carla Gugino, sexy og intens som alltid, bærer nesten hele filmen på sine skuldre, og gjør det med stort talent og tilstedeværelse. På tross av å være bundet til et sted og én posisjon for mesteparten av filmen, holder hun seg nyansert og troverdig uten å overspille. Hun støttes av en overraskende muskuløs Bruce Greenwood i rollen som en noe kvinnefiendtlig hardraus med problemer nedentil.

Gerald’s Game er basert på boken til Stephen King med samme navn. Der boken etterhvert roter seg litt bort, holder filmen seg gående med god stemning og et intelligent manus. Dette er mer en thriller enn en skrekkfilm, og leker seg med grensene på hva som er ekte og hva Jessie hallusinerer. Filmen er utrolig god på å servere et ”oh shit!”-øyeblikk etter det andre, for å ikke nevne noen skikkelige grafiske scener man ikke så lett glemmer.

Jessie sine hallusinasjoner åpner for elementer som grenser på det overnaturlige, uten å bryte ved filmens realisme. Det er også interessant å se hva slags rasjonell og irrasjonell frykt som blomstrer frem i slike uforutsette krisesituasjoner. Det forholdvis enkle handlingsforløpet er forbedret av et dypdykk inn i hovedpersonens psyke, som bygger på underliggende temaer som kvinnelige offerroller og traumer fra barndommen.

Gerald’s Game er en flott laget nervepirrende popcorn-film med en underliggende tematikk som er god og aktuell. Perfekt underholdning for en lat høstkveld foran TV-en!

Gerald’s Game – Regissert av Mike Flanagan; med Carla Gugino og Bruce Greenwood; Spilletid: 1 t 43 m. Land: USA 2017; Aldersgrense: 15 år

Relaterte innlegg