Meny Lukk

Varierende tenåringsromanse

Beautiful Creatures  – Regi: Richard LaGravenese – Alcon Entertainment / Warner Bros. Entertainment

beautifulcreatures

Ethan Wate er 16 år og bor i en liten sørstatsby. Der har de tolv kirker, men ingen Starbucks. En dag flytter mystiske Lena Duchannes til byen, og Ethans liv forandres for alltid. Tenåringsromansen er i gang. Filmen er basert på bestselgeren ved samme navn, skrevet av Kami Garcia og Margaret Stohl. Det er tydelig at flere av de over 560 sidene er kuttet for å få plass til hele fortellingen på to timer. Dette gjør at handlingen drives fort framover. Samtidig som vi unektelig mister historietid, flyter filmen greit avgårde, og kjennes ikke for lang.

Hovedrolleinnhaverne Alden Ehrenreich og Alice Englert gjør greie tolkninger av karakterene Ethan og Lena. Ethan er en merkelig blanding av sportsidiot og bokorm, iblandet en god dose klønete, forelsket tenåring. Lena er akkurat like angstfylt og plaget som man forventer av en romantisk heltinne som dette. Det er allikevel fantastiske Emma Thompson som på alle måter stjeler showet. Hun ser ut til å ha gått inn i denne filmen med ett eneste mål, nemlig å ha det gøy. Karakteren hennes gir henne mye å spille på, og hun utnytter det til det fulle. Også Jeremy Irons er med på moroa, mens talentfulle damer som Viola Davis og Margo Martindale blir avspist med små eller kjedelige roller.

Mange har allerede trukket paralleller mellom Beautiful Creatures og Twilight-serien. Det er heller ikke merkelig, for i kjernen av begge historiene finner vi et tenåringspar i et ”umulig” forhold, og overnaturlige krefter preger handlingene. Beautiful Creatures fremstår for meg som litt morsommere. Det er absolutt seriøse elementer i historien, men filmen er overdreven og sprø på flere måter; det fungerer godt noen ganger, men ikke alltid. Musikken og lydeffektene er strålende, mens de visuelle effektene er litt mer så som så. Som arvtager til Twilight-serien kan Beautiful Creatures fort bli en suksess, og det ligger tre bøker klare til filmatisering.

Beautiful Creatures er av interesse kun for en begrenset målgruppe, men treffer nok også denne svært godt.

Relaterte innlegg