Meny Lukk

Vellykket Glee-kopi

Pitch Perfect – Regi: Jason Moore – Brownstone Productions / Gold Circle Films

skyler-astin-anna-kendrick-pitch-perfect

Pitch Perfect er som en filmversjon av den populære TV-serien Glee, med en god dose av Bridesmaids (2011) spedd i for å sprite opp humoren. Filmen finner sted på Barden University, der fire forskjellige a cappella-grupper kjemper om nye sangtalenter. Vi følger i hovedsak Beca (Anna Kendrick), men filmen har et stort ensemble og de fleste får sin mulighet til å skinne. Som i Glee inneholder mange av scenene sangnumre, men i motsetning til i TV-serien slipper vi karakterer som plutselig bryter ut i sang for å uttrykke følelsene sine. Det tjener filmen på, da sangnumrene blir mer gjennomførte og troverdige.

For all del, filmen er forutsigbar. Med en gang du skjønner premisset for handlingen, skjønner du også hvordan filmen kommer til å ende. Filmen er derfor avhengig av å underholde nok på veien dit, og det gjør den absolutt. Sangnumrene fungerer som sagt godt, og det blir ikke for mange av dem. I tillegg er manuset til tider sylskarpt, og flere av karakterene får morsomme one-liners å jobbe med. Australske Rebel Wilson er som vanlig veldig morsom, i en rolle som minner om dem hun gjorde i nevnte Bridesmaids og What to Expect When Your Expecting (2012). I tillegg gjør særlig Hana Mae Lee en karakter som fungerer strålende.

Når alt kommer til alt står også skuespillerne for høydepunktene i filmen. Alle fremstår som fulle av selvtillit, og virker å vite nøyaktig hva de driver med til enhver tid. Det hever nivået på scener både når det gjelder sang, humor og drama. Sammenlignet med Glee tjener denne filmen godt på at det bare er snakk om en spilletid på i underkant av to timer. Dermed rekker vi ikke gå lei av verken karakterer eller sidehistorier, og filmen blir aldri kjedelig. Til syvende og sist er Pitch Perfect absolutt godkjent underholdning. Ta med deg en gjeng sangglade venner på kino og kos deg!

Pitchen er kanskje det eneste perfekte her, men filmen gjør jobben sin den også. 

Relaterte innlegg