Meny Lukk

“War Dogs” – Fattigmanns Wolf of Wall Street

David Packouz (Miles Teller) og Efraim Diveroli (Jonah Hill) har lyst til å tjene store penger, følge den amerikanske drømmen om du vil. For å oppnå dette starter de en liten bedrift som byr på offentlige kontrakter for militært utstyr, men det er ikke alltid de skaffer dette utstyret på lovlig vis. Dette fører til kontakt med en del tvilsomme folk. Om dette synopsiset høres ut som en fattigmanns versjon av The Wolf of Wall Street (2013) så kan jeg avsløre med en gang at filmen stort sett er nettopp det.

10 minutter inn i filmen kjente jeg at jeg kjedet meg, og denne følelsen ble værende igjen de resterende 104 minuttene filmen hadde igjen. Det er et sted mellom få og ingen positive ting med den. Ja, filmen er relativt godt produsert, men er ikke spennende, morsom eller greier å holde på oppmerksomheten din mer enn et par minutter av gangen. Regissør Todd Phillips er tidligere kjent for å ha lagd alle tre The Hangover-filmene (det er omtrent to for mye) samt Due Date (2010), så en skulle ha trodd at i alle fall et lite snev av humor kunne ha dukket opp. I stedet får vi Jonah Hill som spiller den samme gamle bannende, weed-røykende, sex-fikserte, irriterende idioten han alltid spiller, bare denne gangen uten særlig innlevelse. Miles Teller har på sin side har talent, men har igjen valgt å bruke det på helt feil film. En skulle ha trodd at han lærte den leksa etter Fantastic Four (2015). Det er svært lite som driver historien fremover annet en jaget etter penger, og det finnes knapt nok noen form logikk bak karakterenes valg og motivasjon utover dette. Eksempelvis uttrykker Miles Tellers karakter David at han er skeptisk til den delvis ulovlige måten de skaffer våpen på, mens han i en tidligere scene forklarer hvordan de forfalsket flere år med regnskap og dokumentasjon for å få bedriften til å fremstå som mer seriøs. Det er fascinerende hvordan de prøver å få karakteren til å fremstå som sympatisk bare for å rive det ned i scenen før og etter.

Som jeg skrev innledningsvis så opplevde jeg denne filmen som en fattigmanns versjon av The Wolf of Wall Street, jeg tror faktisk jeg vil gå litt lengre å kalle den på grensen til en blåkopi. Filmen er drevet fremover av at hovedkarakteren (Miles Teller) har voice over som forklarer alt som skjer. Den starter med at hovedkarakteren er en dårlig selger som drømmer om noe større. Den avsluttes med at hovedkarakteren blir arrestert, soner for sine synder og driver i det små på slutten, uten å egentlig ha lært noe som helst. Den eneste forskjellen er at i The Wolf of Wall Street får vi i det minste se mindre av Jonah Hill. Jeg tror helt ærlig at jeg ikke er i stand til å se en hel film til hvor han spiller den samme karakteren uten at jeg ender opp med å slå et hull i kinolerretet.


War Dogs - Regissert av Todd Phillips; Skrevet av Stephen Chin og Todd Phillips;
Med Miles Teller, Jonah Hill, Bradley Cooper; Spilletid 114 minutter; Land USA; Aldersgrense 12 år; Premiere 19. August

 

Relaterte innlegg