Meny Lukk

‹‹We Are Your Friends›› – Stil over substans

Cole Carter (Zac Efron) er en ung aspirerende DJ med en drøm. Han ønsker å bli størst og best, og til dette trenger han en låt. En virkelig god låt. Han og vennegjengen vil komme seg ut av San Fernando Valley og over åsen til Hollywood. Den langt mer erfarne DJen James (Wes Bentley) tar Cole under sine vinger for å lære ham opp.

We Are Your Friends er ikke en veldig original film. Det er nærmest et tekstbokeksempel på hvordan en coming-of-age-film skal settes opp. Du har den kjekke og karismatiske hovedpersonen; du har vennegjengen som består av han brautete, han mer normale, og den uskyldige; du har Coles kjærlighetsinteresse, Sophie (Emily Ratajkowski) – som også er James’ kjæreste. Du får få overraskelser rent historiemessig.

Stilmessig derimot er We Are Your Friends noe for seg selv. Ingen av stilgrepene er revolusjonerende, men de er heller ikke konvensjonelle. Den fjerde veggen brytes, skjermen fylles med tekst ol. Det er spesielt to scener som skiller seg ut. I en scene dere Cole forklarer hvordan han må matche musikkens rytme med hjerterytmen for å få folk til å danse (ja jeg vet det høres dumt ut) forklares dette med diverse animasjoner og diagrammer. I en annen scene der Cole er på en fest og tripper på syre (eller noe lignende) blir scenen fylt av animerte elementer. Det er nesten som en musikkvideo. Dessverre er det ikke nok visuell kreativitet til å virkelig veie opp for mangelen på en original historie.

Skuespillet og karakterene er heller ikke helt på topp. Zac Efron gjør en ganske god jobb. Han har kommet langt siden High School Musical. Han greier å være karismatisk mens han samtidig har noe mørkt inne i seg. Det samme gjelder Wes Bentley. Emily Ratajkowski som Sophie får aldri nok tid til å utvikle seg, og det virker som at hun er der mer som et plottpunkt enn en karater. Coles venn, Mason, er kanskje filmens svakeste ledd. Han er en skikkelig irriterende og dårlig skrevet karakter, en skikkelig fratboy. Det hjelper heller ikke at Jonny Weston overspiller han veldig.

We Are Your Friends er jevnt over en fornøyelig film. Til tross for at den er noe uoriginal er den fin og se på. Hvis du i tillegg er fan av elektronisk musikk er sjansen stor for at du kan sette pris på denne.


We Are Your Friends – Regissert av Max Joseph; skrevet av Max Joseph, Meaghan Oppenheimer og Richard Silverman; med Zac Efron, Wes Bentley og Emily Ratajkowski.
Spilletid: 1 t. 36 m. Land: USA. Premiere: 28. august 2015. Aldersgrense: 12 år

Relaterte innlegg