Meny Lukk

Grei Harry Potter Rom-Com

What If – Regi: Michael Dowse – No Trace Camping / Caramel Film / Fastnet Film – 1 t. 38 min.

what if

Wallice (Daniel Radcliffe) er en fortrengt, men håpløs, romantiker som fortviler etter en serie med mislykkede kjærlighetsforsøk. Han finner en umiddelbar kjemi med Chantry (Zoe Kazan), som befinner seg i et langtidsforhold med hennes suksessrike samboer Ben. Spenning når bristepunktet og med lysten etter mer enn bare godt selskap utforsker de et uskyldig vennskap som kan blomstre i hverandres livs største kjærlighet.

Filmen er basert på Tj Dawes teaterstykke Toothpaste And Cigars noe som merkes ved filmens sterke symbolbruk. Gjennom vittige dialoger og fjonge fester utfolder dramatikken seg i byen Toronto. De hektiske gatene og storslåtte skyskrapere gir filmen et preg av et urbant og ”hipt” miljø. Musikken bidrar til å gi en ungdommelig karakter. Wallice er skarp, sjarmerende og tiltaktsløs, og som tidligere medisinstudent befinner han seg i en nedgangsperiode. Noe som hans løsslupne romkamerat Allan (Adam Driver) er svært hyppig i å påpeke. Mens Chantry, en drømmende illustratør, gir et desperat og labert forsøk på å skjule sine følelser for Wallice, uten særlig hell. Noe som skaper en fiendtlighet mellom Wallice og Ben.

Det er tydelig at filmen har sine røtter i teater, dens sterke dramatiseringen er til tider overbærende og noe overdrevet. Flettet i lett og ungdommelig humor med synlige og rå emosjoner, som gi spenning mellom rollene. I alt en alle tiders romantisk komedie.

Daniel Radcliffe i rollen som ”the nice guy” var troverdig. Rollenes interaksjon var naturlig og ikke påtatt. Til tider manglet filmen dybde og dermed drama, men det er tross alt en romantisk komedie. Enten man skal slepe gubben sin med seg på en ”chick flick” eller ut med venninne på en kinokveld, kan alle more seg med denne filmen.

Relaterte innlegg