Mannen fra Snåsa åpner med at regissør Margreth Olin forteller hvorfor hun har valgt å lage denne filmen og hun nevner det også senere i filmen. Etter å ha laget flere dystre dokumentarer om folks lidelser trengte hun en pause og tok derfor kontakt med Joralf Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen, for å se en person som bryr seg og få et lite lyspunkt i den hun lager.
I forbindelse med filmen tok Gjerstad imot et sett med nye pasienter etter å ha vært pensjonert i fem år og vi får beskjed om at alle møtene er tilfeldig valgt ut og at han ikke vet noe om noen av dem. Hvor sant akkurat det er er vel heller diskutabelt, men det setter i hvert fall opp budskapet om hvor mirakuløs Snåsamannen er. Det er ingen tvil om at Gjerstad er flink til det han driver med. For han er veldig flink til å lese mennesker og til å få dem til å føle seg bra. Det er også liten tvil om at han har varme hender, men vi får aldri gått i dybden på hva det er han gjør eller hvordan han gjør det, det er det ingen som vil snakke om.
Selve pasientmøtene er den mest interessante delen av dokumentaren og vi blir vist hvorfor Gjerstad har blitt så populær. Han hjelper folk med psykiske problemer og gir folk håp, samtidig som han holder seg unna legene og lar de gjøre det de kan. Måten han snakker med pasientene på er dog veldig ledende, så det blir veldig vanskelig å tro helt på det når flere av pasientene er veldig nølende til hva han sier.
Om du husker alle avisoppslagene rundt Snåsamannen som skrev hvor fantastisk han var og hvor mange han hjalp uten at du helt ble overbevist om han, så er ikke den filmen for deg. Det er mer enn hyllest til hva han har gjort og hva han kan. At han gjør dette fordi han føler han må, på samme måte som Olin føler det når hun lager film. Denne koblingen blir heller ikke utforsket noe særlig og da gir det ikke noe mer enn en et lett overblikk over mannen fra Snåsa enn noe mer.
Mannen fra Snåsa - Regissert av Margreth Olin; skrevet av Margreth Olin og Bjørn Johannessen. Spilletid: 1 t. 39 min. Land: Norge. Premiere: 22. januar 2016. Tillatt for alle.