Meny Lukk

Noe det samme, bare litt svakere

300: Rise of an Empire – Regi: Noam Murro – Warner Bros. / Legendary Pictures / Cruel & Unusual Films, m.fl. – 1 t. 42 min.

R3_V10F_72613_CO3_PULLS_01rl_0026

La oss bare få det ut av systemet med en gang: Jeg synes at Zack Snyders 300 (2006) er et mesterverk. Slow motion, blod, vold og rock er alt jeg trenger for å kose meg med en actionfilm. I 300: Rise of an Empire har Snyder gitt fra seg regien til nykommer Noam Murro, noe som dessverre sørger for at filmen lider litt, men den er fremdeles akkurat hva man forventer seg.

300 var mye, men en ting den ikke kan skryte på seg var historisk riktighet. I Rise of an Empire prøver de å fikse litt på dette, og fokuserer på resten av Perserkrigen, det som skjedde før, under og rett etter handlingen i den originale filmen. Den greske generalen Themistokles (Sullivan Stapleton) leder en mindre gruppe greske skip mot hele den persiske marinen. Det hele er nok ikke helt historisk korrekt enda, men man får i alle fall et mye større bilde filmskaperne kan leke seg med.

Dessverre lider filmen av mangel på en sterk hovedperson. Selv om Stapleton gjør en god rolle som Themistokles greier han ikke helt å måle seg med styrken til Gerrard Butlers Leonidas. Heldigvis er filmens antagonist Artemisia, spilt av Eva Green, sterk nok til å holde filmen oppe i seg selv. Green skal ha uttalt at hun elsket å spille karakteren, noe som merkes godt, spesielt når man blir presentert for hennes historie og motivasjon.

Jeg nevnte i innledningen at jeg er spesielt fan av slow motion, vold og litt tyngre musikk, og det er heldigvis plenty av det i filmen. Vi får servert en akkurat passe mengde med storslåtte sjøslag og heftige dueller. Uheldigvis har filmen også en del dialog, som ikke gjorde særlig godt inntrykk på meg. En skulle ha trodd at dette også skulle ha vært filmens største svakhet, men det er det dessverre ikke. Filmen har blitt konvertert til 3D i ettertid, noe som gir den en unødvendig gråskjær og labre kontraster.

300: Rise of an Empire har mye av det som gjorde 300 til en fantastisk film, men mangler likevel en sterk protagonist og ikke minst Zack Snyder bak spakene. La oss håpe at Snyder returnerer til en potensielt oppfølger.

Relaterte innlegg