Meny Lukk

Beetlejuice Beetlejuice – The juice is loose, igjen!


36 år etter at den første filmen kom ut er Winona Ryder, Catherine O’Hara og Michael Keaton tilbake, og denne gangen sammen med Jenna Ortega.

Etter et dødsfall samles familien Deetz seg nok en gang i det spøkelsesfulle huset i Winter River. Selv om Delia og Lydia har fått et bedre forhold, sliter Lydia med forholdet til datteren Astrid. Mens Lydia har fått en karriere som klarsynt på TV, tror ikke datteren på spøkelser. Men dette endrer seg fra Astrid ender opp i The Afterlife og Lydia må spørre Beetlejuice om hjelp.

Selv om det har gått over 30 år siden den første filmen om Beetlejuice kom ut, har ikke regissør Tim Burton glemt hva som gjorde Beetlejuice til Beetlejuice. Med flere easter eggs og homager til den gamle filmen, klarer Burton å gi oppfølgeren et friskt pust uten at det oppfattes som profitthunger.

Det samme gjelder for skuespillerne Winona Ryder, Catherine O’Hara og Michael Keaton som faller tilbake til de gamle rollene sine som om det var i fjor den første filmen kom ut. De nye medlemmene av rollebesetningen klarer å matche humorstilen og atmosfæren uten problemer. Jenna Ortega, som spillere datteren Astrid, lar seg ikke skremme av kult-statusen filmen har fått, og finner sin plass i filmen uten problem.

Filmen utforsker forholdet mellom foreldre og barn, sorg og kjærlighet på en kjent Tim Burton-stil. Gjennom hans kjente morbide visuelle uttrykk vises det hvordan kjærlighet kan utvikle seg, hvordan man på forskjellige måter kan håndtere dødsfall, og hvor komplekse menneskeforhold kan være. Dette gjennom en dialog fylt med deadpan humor som håndtere det seriøse og skumle på en magisk måte.

Til tross for alt dette, har filmen en litt lang oppbygning som gjør at den oppleves noe treig i starten og introduksjonen for den ikoniske Beetlejuice var litt antiklimatisk sammenlignet med den første filmen. Med en haug av nye karakterer som skulle introduseres og plasseres i Beetlejuice-universet var det nok kanskje det som måtte til. Selve plottet ble litt kjedelig. Det er mange karakterer og mye som skjer på en gang uten at det føles som de gir noe til filmen. Men filmen får pluss for å ha tatt med en stop-motion-sekvens, noe som i dagens tid er en kunstform som fort blir glemt bort.

Beetlejuice Beetlejuice er en film laget på klassisk Tim Burton-stil med morbid humor som gir nytt liv i den gamle kult-klassikeren. Mon tro om tittelen hinter til en tredje oppfølger i serien.

"Beetlejuice Beetlejuice" regissert av Tim Burton. Med: Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara, Jenna Ortega, Justin Theroux, Willem Dafoe, Monica Bellucci og Arthur Conti. Spilletid: 1 time og 44 minutter. Land: USA. Aldergrense: 12 år. På kino: 6. september

Relaterte innlegg