Meny Lukk

“Trolls trommer sammen” – Trollene er in sync


Fredag den 13. oktober er det duket for flere fryktinngytende skrekkoppfølgere på kino, og den tredje installasjonen av fargesprakende musikalske lykketroll. Hva er det verdt å velge?

Trollet Kvist (Atle Pettersen) pleide å være en del av det suksessfulle boybandet BroZone sammen med brødrene sine, før en familiesplid forårsaket bandets break-up. Mange år senere besøker storebroren hans ham for å samle gjengen igjen for å befri en av dem fra fangenskap hos noen helt nye og mistenkelig gode superstjerner. Bare familieharmoni kan redde broren deres nå.

Mesteparten av “Trolls”-merkevaren består av velmiksede musikalske innslag for å formidle stemningen i filmen. Her er filmskaperne (Walt Dohrn og Tim Heitz) veldig smarte, fordi det er lite som fenger et publikum annet enn kjente hits, gjerne pakket inn i regnbuer og glitter. På norsk derimot, burde oversettelsene av sangene være litt smartere og mer forståelige for å treffe helt. Det er en engelsk opptreden i filmen av sangen “Sweet dreams (are made of this)” av The Eurythmics som treffer spesielt godt fordi vi får fokusere på det visuelle i stedet for å prøve hardt å forstå hva de synger på norsk.

Annet enn musikken, er det visuelle det beste ved hele opplevelsen. Dreamworks har brukt mye av budsjettet sitt på utforskingen av ulike former og teksturer innen 3D-animasjon, og det er en fryd å se på. Man kan ikke klage på verken karakterdesign eller flyten på skjermen, men replikkutvekslingen er ingenting å skryte av. Tomrommene i eller klisje dialog blir fylt av kleine vitser som ikke lander hos de voksne, og de blir også litt for skarpe for de yngste. Her må man rett og slett velge seg et annet aspekt av filmen å fokusere på for å kose seg. Jeg kunne telle 7 ganger der jeg genuint lo, og alle gangene var tilknyttet de komiske linjene trukket til kjente boybandstereotyper.

Det er vanskelig å rangere barnefilmer på en kanal som rettes mot de litt eldre “barna”. Trolls trommer sammen anbefales til alle som vil bli underholdt og nesten hypnotisert av den estetisk fristende innpakningen som filmen kommer i, og jeg kan se for meg at filmen er ganske morsom på engelsk. Denne tredje installasjonen er den beste “Trolls”-filmen så langt, og undertegnede legger seg flat og kan si at hen storkoste seg.

“Trolls trommer sammen”  regissert av Walt Dohrn og Tim Heitz. Med: Atle Pettersen, Marion Ravn, Pål Tøien(OnklP), Siri Nilseen og Benjamin Helstad. Spilletid: 1 time og 32 minutter. Land: USA. Aldersgrense: Tillatt for alle. På kino: 13. oktober.  

Relaterte innlegg