Aksjemarkedet på Wall Street er like hektisk som det bruker å være i starten på en amerikansk film. En ung og ambisiøs leder blir sendt for å hente hjem selskapets direktør, da han har blitt plassert i et form for pleiehjem, som best kan beskrives som et mentalsykehus. På toppen av de sveitsiske alpene, på enden av en lang, avsidesliggende bakke, ligger et Disney-lignende “eventyrslott”. Lockhart (Dane DeHaan) sin oppgave er enkel: Han skal gå til resepsjonen, be om å snakke med direktøren sin, for så å ta flyet tilbake til travle New York, samme kveld. En dårlig serviceinnstilt resepsjonist forteller at besøkstiden er over, men at han kan komme tilbake senere på kvelden. Han tar taxi tilbake til sentrum, og som den klassiske Wall Street-junkien som han er, blir den bærbare datamaskinen flittig brukt i baksetet. Helt uoppmerksom på at det kommer en veldig (og jeg sier VELDIG) tydelig animert hjort løpende foran taxien. Til tross for at ulykken ser ut som en garantert død, slapp han på mistenkelig vis unna med bare et lite brudd i beinet. Men det er nok til at han blir innlagt på mentalinstitusjonen, hvor det viser seg at alt ikke er slik det ser ut som. Og det er nå filmen starter. Endelig.
Det er vanskelig å si så veldig mye mer om filmens historie, uten å komme med spoilere. Lockhart mistenker tidlig at det er noe muffens på gang, og ofrer alt for å komme til bunns i det. Vi dras inn i en psykologisk thriller à la Shutter Island møter Alice in Wonderland. Det er tydelig at regissør Gore Verbinski står bak filmer som Pirates of The Caribbean, Rango og Lone Ranger på den ene siden, og grøssere som The Ring på den andre. Det visuelle har til tider et veldig sterkt Disney/eventyr-preg over seg, til tross for det mørke mysteriet vi faktisk dras inn i. Mon tro om skilsmissen til Johnny Depp kostet ham hovedrollen i denne filmen? Dane Dehaan gjør uansett en god figur i rollen som Lockhart, til tross for at det er en karakter vi har sett i utallige mange andre filmer.
Med filmens 2 timer og 27 minutter, ble dette til tider en veldig langdryg opplevelse. Den første timen kan fort kuttes ned til et kvarter, og det hadde faktisk gjort dette til en mye mer positiv opplevelse. Strukturen på filmen er rotete, og det kan virke som at fire forskjellige filmer har blitt limt sammen. Innholdet i filmen klarer sjelden å leve opp til det vakre utseendet, og det er tross alt ikke det ytre som teller. Historien er god nok den, bare ikke godt nok fortalt. Det er de dype psykologisk thriller-delene av filmen som fungerer aller best, og selv om jump scare-teknikken ofte kan fremstå som billig underholdning i skrekkfilmer, fungerer den meget godt her.
Gore Verbinski har vært tro mot sine tidligere verk da han laget denne filmen. Problemet er at han har laget så mye forskjellig, som ikke nødvendigvis passer inn i én og samme film. Likevel, selv om det tar en drøy time før man føler at filmen er i gang, går det kun oppover derfra. Man blir til slutt revet med av det idylliske, men samtidig mystiske, velværesenteret, og svake sjeler vil nok sitte med hjertet i halsen et par ganger. Filmen har nok godt av en ny runde i klipperommet, men A Cure for Wellness kan fort bli en slager hos grøsserfansen. Om de bare holder ut lenge nok.
A Cure for Wellness - Regissert av Gore Verbinski, skrevet av Justin Haythe, med; Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth. Spilletid: 2 t 27 min. Nasjonalitet: USA. Premiere: 17.02.17.