Meny Lukk

På sitt beste en god thriller

A Walk Among the Tombstones – Regi: Scott Frank – Cross Creek Pictures – 1 t. 53 min.

walk_a_0

At Liam Neeson gjør seg som actionhelt er det vel ingen som tviler på nå. Taken (2008) er et perfekt bevis på det. I A Walk Among the Tombstones spiller han litt mer på det emosjonelle planet, og det fungerer helt greit.

Vi møter eks-politimannen Matt Scudder (Liam Neeson) som nå jobber som ulisensiert privatetterforsker. Doplangeren Kenny Kristo (Dan Stevens) leier han for å finne de som kidnappet og drepte hans kone. Scudder blir dratt inn i en mørk og forstyrret verden hvor doplangeres kjærester blir nådeløst jaktet ned og drept.

A Walk Among the Tombstones er på sitt beste en spennende thriller. Den relativt ferske regissøren, Scott Frank, gjør en god jobb med å holde stemningen oppe hele veien gjennom, med blant annet en actionfylt prolog og en nydelig, om enn noe forstyrrende, introsekvens. Av og til blir symbolikken og klisjeene kanskje en smule overdrevne og tydelige, men dette er tross alt en sjangerfilm som ikke ønsker å finne opp kruttet på nytt.

Liam Neeson gjør som sagt en god rolle som Scudder, mens unge Astro gjør en grei tolkning av den hjemløse TJ. Samspillet mellom ham og Neeson funker greit, og føles noenlunde troverdig. Jeg synes derimot at karakterene kanskje blir litt vel overfladiske, og filmen mangler helt en sterk kvinnefigur. I dette universet eksisterer kvinnen kun som offer, noe som blir enormt kjedelig i lengden.

Som tidligere nevnt er A Walk Among the Tombstones på sitt beste en spennende thriller som utforsker menneskelig ondskap og gleden av å skade andre. Filmen er godt klipt og har til tider nydelige bilder, mens Neeson nesten alltid vil gjøre en film spennende å se. Om filmen ikke er verdt et kinobesøk, så er den i det minste verdt å se en mørk høstkveld.

Relaterte innlegg