Meny Lukk

“Albert og den hemmelige Skybert” -En film for barn som ikke har sett film før


I denne bok-filmen hører vi Thorbjørn Harr sin fortellerstemme, mens Albert Åberg opplever det ene og det andre.

Albert og den hemmelige Skybert er en samling av fem historier som er gjort om til bok-film. Disse historiene heter Lykkelig Albert Åberg, Albert og den hemmelige Skybert, Knyt i vei Albert Åberg, Hvem spøker, Albert Åberg? og til slutt God Natt, Albert Åberg. Alle disse forteller hver sin lille historie om Albert, som tittelen fint forklarer. Det er ikke noe mer å si enn det. 

Selv om dette er en barnefilm, må jeg si at jeg ikke har kjedet meg så mye noen gang før. Det kan hende barn finner denne underholdende, men helt ærlig så kan jeg ikke skjønne det. Små barn i dag sitter jo limt fast på iPadene sine mens de fyrer på skrike-programmer med volum hundre. Jeg tror ærlig talt de er for overstimulert til å sitte tålmodig i setene mens Albert knytter lissene sine. Kanskje det kunne vært en film for spedbarn, men jeg ville ikke anbefalt det heller. Eneste grunnen jeg kan se for meg at noen vil se denne på kino, er hvis de har et ekstremt nostalgisk forhold til Albert eller at de er for små til å forstå konsekvensene av handlingene sine. Disse konsekvensene er at de kommer til å kjede seg ihjel.

Beklager, men denne filmen var faktisk ren tortur. Kanskje jeg ikke klarer å sette meg ordentlig inn i hvordan denne filmen kommer til å være for barn, men det har jeg ikke lyst til heller.

"Albert og den hemmelige Skybert" regissert av Thomas Alfredson. Med: Thorbjørn Harr. Spilletid: 57 minutter. Land: Sverige. Aldersgrense: Tillat for alle. På kino: 12. mai. 

Relaterte innlegg