Meny Lukk

Ammonite – En skeiv historie med litt skrått innhold

Jeg gikk inn i denne filmen med store forhåpninger selv om den har flydd litt under radaren for mange. Det er en romantikk/drama film, satt i 1840-tallets England. Den har kjente skuespillere i hovedrollene; Kate Winslet (fra blant annet Titanic og Eternal Sunshine of the Spotless Mind) og Saoirse Ronan (fra Lady Bird, Little Women og Grand Budapest Hotel). Så filmen har et relativt ålreit budsjett.

Allikevel er det bare ingenting ved denne filmen som stikker seg ut som spesielt interessant eller fengende. Filmen får meg ikke til å føle noen ting, det er vanskelig å peke ut en grunn til at jeg sitter igjen med denne følelsen, men det eneste jeg vet er at den bare funker ikke på noen som helst vis for meg.

Det føles alt for svakt å kunne kalle denne typen historie en kjærlighetshistorie. Det virker ikke som om filmen helt skjønner selv hva fokuset er ment å være. Mye av tematikken er rundt kvinneundertrykkelse på 1800-tallet. Den har kvinnesaks tema samt skeiv-tematikk, men er dessverre ingen Portrait of a Lady On Fire.

En god ting om filmen er at den er filmet ganske bra til tross for mye svakheter ved andre områder, blant annet at de kunne brukt scoren bedre, der den slår inn er det veldig bra, mye stillhet ellers.

Skulle lowkey ønske jeg var en deprimert homofil som ble tatt vare på av en MILF. Uansett, en svak film alt i alt, veldig uinspirerende.

Ammonite - Regi av:  Francis Lee. Spilletid 1t 58m. Land: England. Norgespremiere: 13.03.2021. Skuespillere:  Kate Winslet, Saoirse Ronan. Aldersgrense: 12 år. 

Relaterte innlegg