Meny Lukk

“Antlers”- Hjortejakt på steroider


Når halloween helgen slår inn og dagene blir mørkere, passer ingenting bedre en horrorfilm på skjerm. Stemmen skal brukes til skriking og snacksen skal brukes som kasteball. Jump scares skal nytes og marerittbanken skal fylles på. Da er det vel ingen bedre plass å starte en Scott Coopers nye skrekkfilm Antlers.

I Antlers følger vi barneskolelærer Julia Meadows (Keri Russel). Julia har flyttet tilbake til sitt barnehjem der hun bor sammen med sin sheriff bror Paul (Jesse Plemons). Samtidig som Julia begynner å bekymre seg for sin elev Lucas (Jeremy T.Thomas) finner politiet en rekke med lik. Disse likene er så ødelagt at identifisering er omtrent umulig. Folk begynner å forsvinne og gamle native myter blir mistenkt. Kan Paul finne frem til sannheten og kan Julias bekymring for Lucas være knyttet opp mot disse likene? Alt kan skje i denne lille Oregon byen.

Antlers er en film med mange gode sider. Det viktigste for meg når det kommer til å lage god horror er settingen. I Antlers treffer de spikeren rett på hode, den lille mine-byen er MØRK. Den er dyster som få og det er lett å føle seg litt ukomfortabel i den byen vi blir introdusert til. Det er dystre tåkefulle skoger. Det er mørke trange tunneler. Husene har lite belysning og stiller både skitne og rotete. Når de lagde denne filmen er det et tydelig fokus å bruke settingen fullt ut.

Historien er også vell å merke veldig god. De karakterene vi følger mest har sterke bakhistorier med dype hemligheter som hjelper styrke demmers mål. Det er kanskje dette som er nøkkelen bak filmens fortelling. Jeg må også innrømme at jeg lett blir solgt av myter og gamle ur-historier. Jeg har følt et mangel på denne type horror de siste årene så det var veldig godt å få film med den type story.

Jeg liker filmen veldig godt, men den er ikke perfekt. Selv om den første halvdelen av filmen er råsterk så er det noe med siste halvdel som erger meg litt. Jeg føler de stresser litt med å sette i gang slutten. De har et konsept og en story som er så bra at jeg kunne ønske de brukte mer av den mot oppbygingen av slutten. jeg vil ha mere historie, mere drap og mere mysterier.

Alt tatt i betraktning så er Antlers en god opplevelse. Den stiller med en skikkelig gøy historie i en knallbra setting. Mengden jump-scares er perfekt, de har en sterk plass, men filmen er på ingen måte avhengig av dem for å være skummel. Det er ingenting som er bedre en å hoppe litt i stolen å det gjør jeg mange ganger på denne filmen. Som lang tids horror-fan må jeg si at denne er definitivt verdt å se. Kom deg på kino og nyt halloween helgen på den rette måten.

"Antlers" regissert av Scott Cooper. Spilletid: 1 time og 39 minutter. Skuespillere: Keri Russel, Jesse Plemons, Jeremy T.Thomas, Graham Greene. Aldersgrense: 15 år

Relaterte innlegg