Meny Lukk

“Burnt” – Legger igjen en svidd smak

Den to-stjernes Michelin-kokken Adam Jones (Bradley Cooper) kastet bort alt og alle han hadde ved hjelp av sin arrogante divaoppførsel, berømmelse, og dop, men etter mange år med rehabilitering og en million østers åpnet er han tilbake og prøver å samle et team av gamle og nye venner for å hjelpe han med åpningen av den nye restauranten hans og den prestisjefulle tredje Michelin-stjernen.

For å gi et inntrykk av hvordan filmen føles, så må jeg bare begynne med å si at den fungerer rett og slett ikke på de fleste nivå, den bommer på følelser, manus, kamera, og klipping, filmen føles bare ikke ekte nok. Det er vanskelig å tro på noen av karakterene og det er ikke skuespillerne sin feil heller, det er manus og regissør som står i veien for fremførelsene. Burnt kunne ha vert en mer “down to earth” og følelsesladet film, som den ikke altfor ulike filmen til Jon Favreau, Chef (2014) var, men på grunn av hvordan karakterene ble prosjektert, fikk man ikke samme forhold til dem, som man helst kunne ønsket.

Hovedproblemet til filmen er en fattig start som ikke har mye å tilby og som også kan være småforvirrende for det fleste seere. Filmen bygger opp et feilbilde av Bradley Coopers karakter og forholdet hans til de andre virker falskt og ikke-eksisterende. Derimot det som løfter filmen er forholdet mellom Adam Jones og Sienna Millers karakter Helene. Det er forholdet mellom disse to som gir filmen den sjelen den som sårt trenger.

Resten av karakterene føles det bare som er der for å speile på forhistorien Adam Jones, og hvordan forholdet deres til han har vært og forandret seg etter mange år. Dette kunne fungert bedre om filmen hadde vært 20 minutter lenger slik at hver karakter hadde fått mer tid sammen på skjermen. Det virker som om regissør av filmen vil at vi skal sympatisere med Adam Jones, men det blir vanskelig når han rett og slett virket som et monster gjennom hele filmen om omtrent ikke viser noen gode sider av seg selv.

Burnt er alt i alt en film som åpner svakt, men som heldigvis tar seg opp på slutten og resulterer i en helt OK kinoopplevelse, men om du er ute etter en film som gjør deg sulten, men ikke metter, så passer den for deg. 

Bon Apètit.

https://www.youtube.com/watch?v=IiGJlUVQDGk


Burnt – Regissert av John Wells; skrevet av Steven Knight; med  Bradley Cooper, Lily James, Alicia Vikander, Sienna Miller, Uma Thurman, Emma Thompson. 
Spilletid: 1. t og 41. m. Land: USA. Premiere: 20. november. Aldersgrense: 6 år, (men anbefales ikke for barn på grunn av sterk språkbruk)

Relaterte innlegg