Meny Lukk

Cannes Filmfestival – When You Finish Saving the World


Det første forsøket på å regissere en spillefilm fra Jesse Eisenberg hadde premiere torsdag 19.05. Etter en dag med Cannes Filmfestival unnagjort, er en auteur er oppdaget!!

When You Finish Saving the World (Jesse Eisenberg – The social Network, Batman V Superman) følger Evelyn (Julianne Moore – Children of Men, Crazy Stupid Love) og sønnen hennes Ziggy (Finn Wolfhard – It, Ghostbusters Afterlife) mens de erstatter andre. Evelyn med en tenåring som er lydig, og ønsker å hjelpe andre. Ziggy med en politisk aktivist fra kjemiklassen hans.

Den store stjernen i denne filmen, er ingen ringere enn regissøren selv Jesse Eisenberg. Den kjente skuespilleren tilbringer ikke et eneste sekund foran kameraet, og likevel føles alt veldig distinkt han. Hvis bra skuespill hadde vært reflektert i hvor hvit en personlighet er, hadde han vært den beste regissøren noensinne. Likevel presterer Finn Wolfhard og Julianne Moore opp med skuespill fra øverste hylle.

En annen sterk kvalitet ved filmen er dens jordnærhet. Det er ingen spektakulære kamerabevegelser, overdramatisk musikk, eller kule overganger. Filmen eksisterer i en liten plass i Ohio, og gjør derfor lite av seg. Det var forfriskende å se en klein komedie som var så kompetent lagd, samtidig som den ikke fremstår som noe mer enn den er. Noe som er ekstra positivt, når selve filmen ikke var noe særlig morsom uansett.

When You Finish Saving the World er en komedie som er lett på latter, men som har et stort hjerte. Konflikten mellom de to hovedrollene er utrolig interessant. Samtidig som den er løftet av bra (men også veldig quirky) skuespill. Alt i alt er filmen en stor suksess for førstegangs regissør Jesse Eisenberg, og skaper spenning for resten av karrieren hans

When You Finish Saving the World. 2022. Regissert av Jessie Eisenberg. Med: Julianne Moore, J. O. Sanders, Billy Bryk og Finn Wolfhard. Spilletid: 1 time og 28 minutter.

Relaterte innlegg