Meny Lukk

“Copshop”- en action-thriller-mysterie-komedie?


1 time og 47 minutter føles som en evighet når manuset hovedsaklig består av «fuck», «shit», «goddamn», «motherfucker», og «fuck» en gang til.

Filmen finner sted på en liten politistasjon i byen Gun Creek. Den første karakteren vi møter er den unge politioffiseren Valerie Young (Alexis Louder), hun blir overfalt av Teddy Muretto (Frank Grillo) som prøver å bli arrestert for å unnslippe noen som jager han. Teddy ender opp i fengsel mens Valerie prøver å nøste opp i hvem han er, og hvem som er ute etter ham. Samme kveld blir noen ved navn John Doe arrestert for fyllekjøring. Dette viser seg å være dusørjegeren Bob Viddick (Gerard Butler) som egentlig er der for å drepe Teddy. Her har man altså set-up til en film hvor veldig lite funker som det skal.

Filmen er skrevet og regissert av Joe Carnahan. Action-scenene i filmen er dugelige, men historien er uengasjerende, og dialogen er tidvis ufrivillig ganske morsom. I en av filmens første scener blir frasen «what the fuck» sagt så mange ganger på rappen at jeg mistet tellingen. Ordet «fuck» er nok med i ca. annenhver replikk, og når det begynner å føles ensformig spes det på med «goddamn», «shit», «asshole» og «motherfucker».

Skuespillerne er nok filmens lyspunkt. Gerard Butler og Alexis Louder spiller godt, men karakterene føles allikevel endimensjonale på en negativ måte. Selv om skuespillet er bra er det vanskelig å levere vitser som er ikke morsomme, og jeg tror ikke jeg lo en gang i løpet av hele filmen. Spenningssekvensene fungerer også dårlig fordi man dessverre ikke bryr seg om noen av karakterene.  

Copshop er en film med noen gode action-scener og et par gode skuespillerprestasjoner, men historien oppleves som uengasjerende. Jeg er usikker på hvilken sjanger man skal sette den i. Filmen prøver på litt av hvert, men får ikke noen av tingene helt til. Det går mye bra på kino for tiden, og Copshop er dessverre ikke en av de filmene. Personlig ville heller sett Verdens verste menneske en gang til.

"Copshop" regissert av Joe Carnahan. Med: Alexis Louder, Frank Grillo, Gerard Butler. Spilletid: 1 time og 47 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 5. November

Relaterte innlegg