Meny Lukk

“Creed III” – Kan vi si farvel til Rockys bokseunivers nå?


I “Creed III” får vi et gjensyn med Michael B. Jordan som Adonis Creed, men denne gangen uten Sylvester Stallone som Rocky. Underdog-historien er der som forventet, men denne gangen er hovedrollen selv som sitter på registolen. Dette blir den niende filmen i Rocky-universet, og forhåpentligvis den siste, eller?

Adonis Creed (Jordan) er tilbake, men denne gangen som nylig pensjonert boksemester. Han har etablert seg med et stabilt familieliv og blitt mentor for unge boksere som han dyrker i boksestudioet sitt. Slik som de andre Creed-filmene, handler ikke alt om boksing. Kombinasjonen av privatliv og bokseliv møtes som vanlig i denne filmen også. En gammel bekjent (spilt av Jonathan Majors) av Creed dukker opp og begynner å ruske opp i ting fra fortiden. Hvordan skal Creed håndtere at omdømmet hans står på spill? Ved å bokse kanskje? Også er det andre sidehistorier som gis litt oppmerksomhet til. Bianca (Tessa Thompson), konen til Creed, har hørselsproblemer, datteren Amara (Mila Davis-Kent) blir mobbet, og moren til Creed (Pylicia Rashad) har hjerteproblemer. Disse historiene blir likevel små og ubetydelig i forhold til oppbygning av den store boksekampen. Boksing er det som gjelder.

Creed som bokser er imponerende å se på i bokseringen, med skuespillprestasjonen utenfor ringen er dramatisk dårlig. Det er ikke mye å skryte av angående manuset heller. Det er fullstappet med klisjeer, og en handling som er så forutsigbar som du får det. Majors gjorde en god figur i rollen som antagonisten, Damien, men det var et kunstig og rart skifte fra å være kompisen til Creed, til at han blir slemmingen. Det er noenlunde grei kjemi mellom disse skuespillerne, men det redder ikke vond dialog og skuespill som hører hjemme i såpeopera-sjangeren.

Boksescenene må jo sies å være det mest underholdende og veier opp for en del av de dårlige egenskapene til filmen. Likevel er jo bokscenene så urealistiske og «finpolerte» at det tar vekk litt av gleden ved å se på to menn slå hverandre ned. Det er tatt noen kreative valg med klipping og slow motion i kampscenene som er alt for overdrevent og unødvendig. Det hele minnet egentlig om Sherlock Holmes når han skulle slåss med en sværing i Guy Ritchies film. Funket bedre der for å være ærlig.

Creed III gir deg egentlig det du forventer. En under middels grei boksefilm som har oppbrukt handling og svært dårlig manus. Hvis du ikke bryr deg om noe annet enn boksescenen så er det grei underholdning å få. Det er urealistisk og overdrevent, men det går likevel an å kose seg litt. Jeg gjorde jo tross alt det, selv om jeg måtte vri meg i stolen og skjære en grimase for hver setning som ble sagt.

"Creed III" regissert av Michael B. Jordan. Med:  Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors. Spilletid: 1 time og 57 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. På kino: 3. mars. 

Relaterte innlegg