Meny Lukk

“Den første julen i Skomakergata” – en juleklassiker, på nytt

Nå er julen nesten her og det betyr jo at alle våre jule-favoritter kommer på igjen, men selvfølgelig så må vi alltid prøve å gjenskape magien med nye julefilmer hvert år. I år er ingen unntak med at Skomaker Andersen kommer til det store lerretet med sin egen julefilm, vel nesten da.

Først og fremst kan vi se på hva filmen klarer å få til, for det meste klarer filmen å sette sammen et bra plot og følger en tre akt struktur helt ok, den har ikke noe banebrytende plot eller historie, men gjennom hele filmen har jeg ingen problem, det rakner litt mot slutten av tredje akt, men det er nesten å forvente av slike filmer.

Skuespillet er helt greit, det er ingen som virkelig skinner, men det er definitivt noen som gjør en bedre jobb enn andre og beklagelig vis er ingen av disse i hovedrollene. Det bringer oss til hovedrollene, Kåre Conradi som Andersen er helt grei, men han er langt i fra hovedrollen i denne filmen. Han har fortsatt en sentral rolle i historien, men blir dyttet til side av den faktiske hovedrollen Stine, spilt av Kaya Ekerholt McCurley. Det er vanskelig å dømme en opptreden av en jente som gjør sin skuespiller debut i denne filmen så vi skal ikke komme dypt inn i det, men jeg tror filmen hadde hatt nytte av å fokusere mer på det voksene i filmen, da hovedsakelig Skomaker Andersen.

Åpenbart er dette en film for de mindre og med det i tankene er denne filmen god, den har en grei historie, bra nok prestasjoner fra skuespillerne og klarer å balansere opptredener fra barn og voksene. For en film som har et barn i hovedrollen som sin debut er dette en bra start, for meg som husker tilbake når jeg så på Jul i Skomakergata når jeg var unge så er jeg en smule skuffet over at filmen ikke fokuserer mer på Andersen, men alt i alt ligger denne filmen midt på treet og hvertfall ikke ødelegger den originale julekalenderen fra 1979.

"Den første julen i Skomakergata" Regissert av Mikal Hovland. Skuepillere: Martin Lepperød, Kåre Conradi, Kaya Ekerholt McCurley. Spilletid: 1 time og 35 minutter. Aldersgrense: 6 år.

Relaterte innlegg