Meny Lukk

Film for fansen

Den tilfeldige rockestjernen – Regi: Igor Devold – Norge – 1 t. 27 min.

Helge Risa fra Kaizers Orchestra i Den tilfeldige rockestjernen (1)

Den tilfeldige rockestjernen er en film om Kaizers Orchestra sett gjennom Helge Risa – mannen med gassmasken – sine øyne. Helge ble dratt ut av lærerstudiene og inn i noe helt annet han ikke visste helt hva var. Kaizers’ grunnleggere, Janove Ottesen og Geir Zahl kjente en fyr som kunne spille pumpeorgel og trekkspill, det var Helge. Vi er med bandet backstage før de skal spille i Operaen, i mellomtiden følger vi Helge i et fiktivt univers hvor han går gjennom forskjellige faser og Kaizers-album opp gjennom tidene.

Dette er en film som går en litt annen vei enn de klassiske musikkdokumentarene. Det er en skikkelig kul idé, men her ble det dessverre det som gjør den litt vanskelig å ta tak i for meg som ikke er så fan av Kaizers. Opptakene fra virkeligheten er spennende og de liker jeg godt, men så fort vi går inn i det fiktive universet hvor vi følger Helge faller jeg litt ut. Noe av det mest spennende i denne historien er bandmedlemmenes relasjoner og hvordan de kommuniserer, da de andre er så forskjellige fra Helge, men det får vi se lite av. Jeg tror Kaizers-fans vil digge den, for de kjenner til begge de parallelle universene filmen tar for seg.

Ellers var det en fin filmopplevelse jeg anbefaler musikkinteresserte og Kaizers-fans å se. Hvis du uansett har lyst til å se den, så les deg litt opp og hør gjerne litt på musikken i forkant. Helge virker som en skummel gærning, men han er i virkeligheten bare en skikkelig søt fyr som sier ja til det meste.

Relaterte innlegg