Meny Lukk

“Don´t Worry Darling” – En lekeplass for Florence Pugh


Etter mye omtale i mediene rundt filmens premiere på filmfestivalen i Venezia har «Don´t Worry Darling» endelig sin premiere i Norge denne uken. Filmen, regissert av Olivia Wilde, har en stjernespekket rollebesetning som har gjort fanskaren til en viss verdenskjent artist, (inkludert meg), forventningsfulle og ivrige på å fylle opp kinosalene. Det kan være litt for mye lovet for hva filmen har å gi til gjengjeld.

Don´t Worry Darling er satt i et eksklusivt 1950-talls samfunn midt i en ørken, lukket fra resten av verden. Her bor Alice Chambers (Florence Pugh) sammen med sin ektemann Jack (Harry Styles), som jobber for det mystiske prosjektet «Victory». Victory-prosjektet er ledet av Frank (Chris Pine), og er arbeidsgiveren til alle mennene i Victory-byens husstander. For Chambers-paret som er dypt forelsket, barnløse og i sine hvetebrødsdager skulle ingenting gå galt, inntil Alice begynner å få mareritt. Det er noe som ikke stemmer med det perfekte fellesskapet hun befinner seg i og snart skal hele hennes liv falle fra hverandre.

Olivia Wilde er ufattelig heldig som har fått lov til å ha Florence Pugh med på laget for denne filmen. Vi har sett Pugh, gang på gang, levere fantastiske prestasjoner i filmer som Midsommar (2019) og Little Women (2019). Ingen kan slå hennes uttrykksfulle ansikt når det kommer til å vise frykt, sorg og glede på en overbevisende måte. Det gir absolutt mening at denne rollen skulle være hennes, for også her spiller hun en så overbevisende karakter at gåsehud ikke er til å unngå, spesielt når det er det gjelder som mest i en thriller. Chris Pine skal også få en hederlig omtale, men mest interessant er kanskje Harry Styles i denne filmen. Hans rolle i Don´t Worry Darling er den største i hans skuespillerkarriere, foreløpig, og han takler det for det meste godt. Når han spiller mot Pugh klarer han ikke alltid å henge helt med, men jevnt over er han flink til tross for sin unge karriere i denne bransjen.

Når det er sagt, til tross for stort sett gode skuespillere, har jeg et spørsmål personlig til regissøren. Hva i alle dager driver du med? Olivia Wilde spiller også selv i denne filmen, men dessverre har hun har tatt på seg en rolle som hun ikke behersker særlig godt. Hun har gitt seg selv altfor mye spilletid i forhold til karakterens betydning for handlingen, som hun gjerne kunne ofret for å løse opp i den delen av handlingen jeg savner. Filmen bygger godt opp mot et klimaks og overrasker når den serverer et skuffende vendepunkt. Handlingen var raskt forutsigbar, og tok kanskje for seg et litt for stort konsept i forhold til hva den klarte å ta fatt på i manuset. Det føles som om litt for mye var uoppgjort når det kommer til spørsmålene «hvem?», «hva?» og «hvorfor?».

Don´t Worry Darling er en film der Florence Pugh får vist frem sine beste triks. Det er også morsomt å se Harry Styles få spilletid og muligheten til å vise flere sider av seg selv i en stigende karriere i filmbransjen, men det gjør heller ingenting om han holder seg til det han kan best. Det er dessverre ikke så mye som gjør denne filmen noe særlig spesiell, for den mangler det siste lille ekstra futtet, kreativteten og nyskapelsen.

Don´t Worry Darling: Regi av Olivia Wilde. 2022, 2 timer og 2 minutter. Premiere 23.09.22. Med: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Olivia Wilde, Gemma Khan, Kiki Layne og Nick Kroll. Land: USA Sjanger: Thriller

Relaterte innlegg