Meny Lukk

En positiv overraskelse

Cold War – Regi: Lok Man Leung & Kim-ching Luk – Edko Films

2012 - Cold War (Still 2)

 

Jeg nevnte i min anmeldelse av Drug War at jeg kanskje ikke var så godt bevandret innen Hong-Kong action-sjangeren. Cold War beviser meg riktig på det punktet, men gud bedre for en herlig sjanger det viser seg å være.

Cold War byr på over toppen action, kidnapping, internjustis og konflikter innad i Hong-Kong-politiet. En anti-terror bil med personell har forsvunnet og politiet prøver desperat å finne igjen de savnede offiserene. Samtidig foregår det en intern kamp for forfremmelse når den gamle politisjefen snart skal gå av med pensjon. Dette fører til høy innsats og fallhøyden for karakterene er stor.

Cold War har sine feil, det er ingen tvil om det. Det virker som om regissørene (som også har skrevet manus) har tatt seg en smule vann over hodet. Det mangler ikke på klisjeer, tvister og tvister for tvisten. Nå skal det sies at en klisje har blitt en klisje for en grunn, og enkelte av de fungerer. Jeg koste meg nesten hele filmen igjennom.

En annen morsomhet er hvordan nesten samtlige karakterer i hele filmen har fått vestlige fornavn og asiatiske etternavn. Albert Kwong, Sean Lau, Vincent Tsui og Michael Shek bare for å ha nevnt noen.

Skuespillerne gjør en solid jobb. Spesielt en scene hvor de to kanditatene til sjefsposten bjeffer til hverandre samtidig er intens, kjapp og likevel enkel å følge med på.  Her har hovedrolleinnhavere Aaron Kwok og Tony Leung Ka Fai gjort en strålende jobb. De leverer troverdige, men likevel litt over toppen karakterer som fungerer godt.

Cold War er kanskje litt over toppen, og filmen har uten tvil sine feil, men den kom som en svært positiv overraskelse, og jeg koste meg med den.

 

Cold War får du sett på Kosmorama:

Søndag, 21.04, klokka 20.30

Relaterte innlegg