Meny Lukk

“Entourage” – Fan-bate uten substans

Vince Chase og Eric, Turtle og Johnny er tilbake. Vince sine ambisjoner har vokst, han vil nå prøve seg som regissør. Dette behovet for å uttrykke seg bak kamera skyldes delvis Vince sin nye skillsmisse. Agenten Ari Gold støtter hans debut i registolen for fullt, og med den gamle gjengen samlet er Vince klar til å ta Hollywood med storm.

Forventningene mine til denne filmen kunne ikke ha vært høyere. TV-serien samlet en troverdig vennegjeng som ble kastet inn i et miljø med iscenesatte hysteriske situasjoner. Med forkunnskaper på plass satt jeg meg ned på favorittplassen min i kinosalen og ventet i spenning, uvitende om skuffelens som lå meg i vente. Naturligvis virker de første scenene familiære, hensikten er jo danne en assosiasjon til TV-serien. Dessverre er denne trenden den eneste røde tråden gjennom hele filmen. Som følge av dette er filmen forutsigbar og våger jeg å si – kjedelig. Situasjonene som skal fremprovosere hysterisk latter ble presentert på uelegant og kunstig vis. Humoren og plotet er adskilt, filmens rytme stopper totalt for å kunne presentere labre vitser.

Men ved dypere refleksjon er alle av filmens mange feil naturlige. Om en Hollywood film baserer seg på en TV-serie som er hendelsesbasert (altså en narrasjonsform som drives av tilfeldigheter fremfor et bestemt mål) må universet omskrives for å innfri klassisk filmfortelling. Målet i Entourage er at Vince skal bli regissør, for å bevare det kausale drivet mot målet, må alle scenene til varierende grad være forbundet med målet. Om ikke ender man opp med en rotete narrasjon som desperat prøver å fange sjarmen ved TV-serien den tar utgangspunkt i. Akkurat som Entourage.

Konklusjon: Entourage med små justeringer kunne ha vært en god film. Karakterene er på plass og settingen skaper den perfekte konflikten. Men med plott og humor som er delt, og forutsigbare reaksjoner fra karakterene blir filmen rett og slett kjedelig. Om du elsker serien foreslår jeg at du investerer i bokssettet i stedet for kinobilletter for denne filmen.

 

 

Relaterte innlegg