Meny Lukk

“Fast & Furious 10”- Nå må galskapen ta slutt!


I film nummer ti fra “Fast & Furious”-serien finner vi tilbake til den velkjente gjengen. Nå prøver de å leve et relativt rolig familieliv etter mange år med fart og farer. Denne drømmen skal vise seg å viskes bort når en skikkelse fra fortiden kommer tilbake for å hevne sin far. Dom (Vin Diesel) må nå møte sinn største motstander så langt for å redde de han elsker.

F&F-merkevaren har nå eksistert i mange år. Faktisk så har over 20 år gått siden den første filmen kom i 2001. I starten handlet dette franchiset om veddeløp, illegal bilkjøring og små kriminalitet. Det var enkle filmer med mye fart, mye bil og mye cheesy 2000-talls humor, men etter mange års utvikling så har denne serien mistet sin originale identitet fullstendig, og det som sitter igjen er et horribelt kaos uten noen form for sjel.

Det skal sies at det er en del filmer siden denne serien føltes genuin ut ettersom mange av de siste filmene bare har vert et rot, men man skulle da trodd det fantes en grense. En av det første store begivenhetene i “Fast X” er satt i Roma. I denne scenen er noen av heltene i gang med det de tror er et ran. Dette skulle vise seg å være en felle når skurken har satt i gang et terrorangrep istedenfor, og han skal gi heltene skylden.

Dette er ikke et forsøk på en dårlig spøk fra meg, dette skjer faktisk. I en så kalt bil-filmserie ender de opp med en antagonist som skal sprenge Vatikanet, og dette er bare en brøkdel av idiotien som dukker opp. Noe av det andre syke som er å finne i denne filmen er: Underjordsbunkere på antarktis, en bil med missiler, overvåkningsutstyr mere avansert en noe som eksisterer idag, og enorme armeer med leiemordere. Igjen, bare en liten del av alt.

Det er veldig få lyspunkter i denne filmen. Det eneste jeg likte fra filmen er nokk en cameo fra Pete Davidson og opptreden til John Cena. Utenom de to står det igjen en elendig historie med dårlig regi og elendige spesialeffekter.

Folkene bak serien har nå annonsert at Fast X / Fast & Furious 10 vil være den siste filmen i serien, men den måtte de selvfølgelig dele i 2 deler. Så i 2025 kommer Fast X: Part 2, jeg kan ikke påstå at jeg gleder meg.

Fast X regissert av Louis Leterrier. Spilletid: 2 timer og 21 minutter. Skuespillere: Vin Diesel, Michelle Rodrigues, Jason Momoa, Ludacris, Brie Larson, John Cena. Aldersgrense: 12 år

Relaterte innlegg