Meny Lukk

«Fist Fight» – Charlie Day v Ice Cube: Dawn of Boredom

 

I Fist Fight møter du Charlie Day i rollen som Charlie Day og Ice Cube i rollen som Ice Cube. Ok, så heter karakterene Andy Campbell og Strickland, men vær du sikker, skuespillerne gikk ikke igjennom Jared Leto-style metodeskuespill for å forberede seg til sine respektive roller. Andy er lærer på en videregående skole under helen til avgangselevene og deres skøyerstreker på siste skoledag før sommerferien. Skolen gjør nedskjæringer blant de ansatte, og Andy kommer til skade for å sette Strickland (Ice Cube) sin jobb i fare, da han tyster på sin kollega etter en av hans mange raseriutfall mot elevene. Ice Cu- jeg mener Strickland gjør da det eneste rimelige og utfordrer Andy til en slåsskamp i skolegården etter skolen, fordi «snitches get stiches».

Mesteparten av filmen går deretter utpå Andy som prøver forskjellige metoder for å åle seg unna slåsskampen. Fordi han er tidenes pushover blir han i denne prosessen utsatt for en rekke prøvelser som på forutsigbart vis tvinger han til å lære seg å stå opp for seg selv. Dessverre mangler filmen originalitet og den avhenger alt for mye på Charlie Days hysteriske (og da mener jeg ikke hysterisk morsomme) pipestemme og Ice Cubes tough-guy-act. Selv med Tracy Morgan, Jillian Bell og Dean Norris til å støtte opp hovedkarakterene, faller de fleste vitsene flate. Både fortellerrytmen og humoren tar seg opp merkbart i tredje akt, men selv da ga jeg ikke fra meg mer enn et par trekk i smilebåndene og noen snøft på det morsomste.

Stilmessig gjør Fist Fight ikke noe nytt. Kamera settes opp, Charlie Day snakker med pipestemmen sin, Ice Cube ser surt på han og banner, Jillian Bell gjør en pervers vits som ikke lander i det heletatt. Neste scene; repeat. Men som nevnt hever filmen seg selv litt mot slutten. Den sagnomsuste kampen som filmen er oppkalt etter overgår faktisk forventningene, da forventningene har blitt ganske lave etter en time med nevnte moderate og forutsigbare underholdning. Stilig fysisk humor, litt etterlengtet action og veldig etterlengtet karakterendring hos Andy resulterer i en positiv siste halvtime for filmen.

Uheldigvis er ikke denne siste morsomme halvtimen morsom nok til å rettferdiggjøre kjøpet av kinobilletten. Derfor vil jeg råde enhver raring som klør etter å se Charlie Day og Ice Cube slåss, til å vente til den er ute på nettet (dere vet selv hvem dere er, usle pirater). Fist Fight kan sikkert være hysterisk med en god vennegjeng og noen halvlitere innabords (eller andre sansesløvende substanser), men min påstand er at de fleste kinofarere vil være tjent med å bruke sine hardtjente penger på andre filmer. Spesielt i denne perioden med så godt utvalg på kinofronten (La La Land, Moonlight, John Wick: Chapter 2, Lego Batman … se, jeg kan nevne i fleng).

Fist Fight - Regissert av Richie Keen, skrevet av Van Robichaux, med; Charlie Day, Ice Cube, Tracy Morgan, Jillian Bell, Dean Norris. Spilletid: 1 t 39 min. Nasjonalitet: USA. Premiere: 24.02.17.

 

Relaterte innlegg