Meny Lukk

«Five Nights at Freddy’s» – En videospillfilm som alle andre

Å lage filmer fra videospill er absolutt ikke et nytt konsept, derimot har frekvensen av videospill filmer og serier har eksplodert i popularitet og kvalitet de siste årene. I mange år var det med en gang underforstått at hvis det kom en film basert på et spill så blir den dårlig, men nå om dagen er det litt annerledes. Det er fortsatt uten tvil en stigma rundt videospill filmer som kommer ut, men nå om dagen er de ikke automatisk dårlige, de har faktisk en sjanse til å være bra, bare se på Last of Us serien som kom ut fra HBO tidligere i år og kom ut til mye ros fra både kritikere og seere.

Den nyeste spillserien som nå har begjært seg ut på dette oppdraget er Five Nights at Freddy’s. Det første spillet kom ut i 2014 og med ikoniske karakterer og en dyp historie gjemt i de små detaljene, det er en såpass stor historie gjemt i bakgrunnen at flere kanaler på YouTube har skapt en karriere i det siste tiåret basert på spillene og historien bak dem.

Med en såpass dyp i historie og så mye som foregår bak kulissene så er det mye å ta av for å lage en film, og senere et filmatisk univers. Filmen i seg selv prøver å balansere forskjellige biter historie fra store deler av tidslinjen til spillene, for det meste klarer filmen å sette opp et plot som drar inn flere deler av historien til spillene fra de nyeste spillene til de eldste, den får til å dra alt inn men klarer ikke forme et sammenhengende plot. Filmen sliter med hva som skal dras inn og hva som skal utelukkes for at filmen skal være original, den setter opp et plot som halvveis drar sammen plottet til det frøste, tredje og siste spillet i rekken, men ved å gjøre det klarer den ikke utdype noe dypere enn hva som foregår innenfor rammen. Med dette sagt så er det satt opp hvertfall to filmer til som jeg er klar over så jeg håper at denne serien filmer har en sjanse og at de neste filmene dykker dypere inn i historien som ligger bak kulissene.

Alt i alt så legger Five Nights At Freddy’s seg cirka der jeg forventet den, den drar inn plotelementer fra masse deler av historien og prøver å lage en bro mellom de tidligste og seneste spillene i rekken. Samtidig klarer den ikke å sette opp et bra nok plot for seg selv og faller stygt når det blir sammenlignet med den enorme historien som kunne utspilt seg her. Alle skuespillerene gjør en bra nok jobb og overraskende nok så er det Mathew Lillard jeg har det største problemet med. Håper det kan dra seg opp videre til de neste filmene og jeg håper inderlig at de neste filmene spiller mer på hva som gjorde serien bra i utgangspunktet.

"Five Nights at Freddy´s" Regissert av Emma Tammi. Skuespillere: Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Kat Conner Sterling and Piper Rubio, with Mary Stuart Masterson and Matthew Lillard. Spilletid: 1 time og 54 minutter. Aldersgrense: 15.

Relaterte innlegg