Meny Lukk

«Guardians of the Galaxy vol. 2» – Come and get your love

 

For tre år siden kom Guardians of the Galaxy ut av det blå med en gruppe helter som fikk selv de mest dedikerte superheltfanatikere til å klø seg i hodet. Filmen overrasket og vant kritikeres gunst med sin humor, engasjerende action, nostalgiske soundtrack, vakre visuelle stil og elskbare karakterer. Atter en gang trenger galaksen en redning, og regissør James Gunn er tilbake for å sørge for at dette blir gjort riktig.

Når vi møter Peter Quill (aka Star-Lord), Drax, Gamora, Rocket og Groot igjen, er det tydelig at de har vært i vokterbransjen en stund siden forrige film. Og som vi så mot slutten av eneren, presterer de å jobbe godt sammen som et team, til tross for at de til enhver tid kjefter på hverandre. Grovt sett er premisset for oppfølgeren som følgende: Peter søker svar angående sin mystiske opprinnelse, mens Gamora må hanskes med sin hevnfulle adoptivsøster. Oppå det hele blir vokterne jaktet på av en sinna romarmada (som de kom i skade for å svindle), i tillegg til en horde grådige dusørjegere. Dette skaper naturlig nok komplikasjoner.

Hvis denne pitchen hørtes litt rotete ut, så er det fordi den er det. Filmen er rett og slett litt rotete i de første to aktene. Filmskaperne ønsker å fortelle en rekke historier omhandlende de mange vokterne på kort tid, mens de i tillegg vil introdusere to-tre nye voktere til miksen. Deres løsning på dette er å splitte opp vokterne i mindre grupper, noe som er synd, siden deres dynamikk er selve stjerna i denne franchisen. Fordelen med dette er at deres uunngåelige gjenforening mot filmens klimaks blir desto mer virkningsfull.

Guardians of the Galaxy vol. 2 gjør det meste en oppfølger skal gjøre: Den tar det som gjorde eneren så bra og hever standarden. Er du en fan av originalen så kommer du nok til å elske denne, for den gir deg mer av den samme herlige humoren, mer av de elskbare karakterene, mer kaotisk (men vakker) action, og enda mer minneverdig popmusikk fra 60-70-tallet. Det er tydelig at hovedkarakterene koser seg i rollene deres, fordi deres kjemi skinner igjennom, og gir filmen en helt unik form for humor og sjarm, som jeg ikke har sett i noen annen film siden originalen i 2014. Filmen bygger videre på et vanvittig morsomt univers med uendelig potensiale, som jeg ikke kan få nok av.

Til tross for litt rotete gjennomføring, så får vi masse variasjon, gåsehudverdig action og en tredje akt som gjør opp for alle feilene filmen begår. Selv om mange føler de har fått en overdose av superheltfilmer de siste 10 årene, så er Guardians of the Galaxy i en helt egen klasse. Takket være en historie som du kan nyte for seg selv og et univers som funker for seg selv, trenger du ikke å bry deg om hva de andre Marvel-heltene driver med (helt til vokterne krysser veier med The Avengers, i deres neste film, såklart). Guardians of the Galaxy vol. 2 er en film du ikke vil gå glipp av, så løp og se.

NB!
Og for guds skyld, folkens: Det er en Marvel-film. SE HELE RULLETEKSTEN!!! Man skulle tro at folk hadde lært seg dette nå. Denne filmen har 5-6 klipp innimellom rulleteksten, så det er ingen grunn til å rushe ut av kinosalen.

Guardians of the Galaxy vol. 2 - Regissert og skrevet av James Gunn, med; Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Kurt Russel, Sylvester Stallone, m.fl. Nasjonalitet: USA. Lengde: 2 t 16 min. Premiere: 26.04.17.

 

Relaterte innlegg