Meny Lukk

Ikke akkurat best

Vi är bäst! – Regi: Lukas Moodysson – Memfis Film– 1 t. 42 min.

Fra Vi er best!

På starten av 80-tallet gjorde diskoen sitt inntog og pønken er død. Dette er trettenåringene Bobo og Klara sterkt uenige i. De bestemmer seg for å lage et pønkband, problemet er bare at de ikke kan spille. Dette løser de heldigvis ved å invitere Hedvig, en kristen jente med talent for å spille gitar, til å lære dem.

Regissør Lukas Moodysson står bak filmer som Fucking Åmål (1998), Tilsammans (2000) og Lilja 4-ever (2002), så man kan si at det ligger litt forventninger til Vi er best!. Dessverre greier ikke filmen helt å holde koken over tid, dette på tross av en del gode scener og situasjoner. Litt enkel research tyder på at filmen er basert på en tegneserie skrevet av regissørens kone, Coco Moodysson.

Denne litt spesielle ”tilfeldigheten” til side, det er høydepunkter i filmen. Jeg ble spesielt imponert over skuespillet til de tre hovedrollene, Mira Berkhammar som Bobo, Mira Grosin som Klara og Liv LeMoyne som Hedvig. Da er det synd at manuset ikke helt greier å holde koken i de mer dialogtunge scenene. Enkeltsituasjoner og scener kommer i veien for helheten i filmen. Jeg vil også påstå at filmens sterkeste karakter, Hedvig, får altfor lite tid og utvikling.

Det er virkelig synd at filmen ikke greier å holde på oppmerksomheten min lengre enn den gjorde. I teorien er historien god, skuespillet bra og det brukes en form for historiefortelling jeg liker. Dessverre har ikke Moodysson greid å gjennomføre det i praksis. Filmen lever dessverre ikke opp til potensialet.

Vi er best! er et godt forsøk på å lage en god film, men den lever dessverre ikke helt opp til potensialet. Jeg vil heller anbefale å se Fucking Åmål en gang til.

Relaterte innlegg