Meny Lukk

Jernbanens konge

Lokomotivet Thomas: Jernbanens konge – Regi: Rob Silverstri – HIT Entertainment – 1 t. 2 min.

08734_1

På øya Sodor, hvor lokomotivet Thomas og vennene hans bor, finnes det gamle ruiner av en middelalderborg.  En dag ankommer den rike Grev Robert Norramy Sodor, for å restaurere borgen og gjøre den om til et museum. Togene hjelper gjerne til med å frakte byggemateriale opp til borgen, men med seg har greven også et attenhundretallslokomotiv som heter Stephen. Thomas og vennene hans er begeistret over det gamle lokomotivet. Stephen vil gjerne være til nytte, men hans skjøre konstruksjon gjør at han er dårlig egnet til fysisk arbeid.

Nå er det jo over et tiår siden jeg sist så lokomotivet Thomas. Først av alt må jeg si at jeg nok en gang er skuffet over at Lokomotivet Thomas og vennene hans er enda en serie som har gått fra å være en dukkeproduksjon til å gå over til dataanimasjon. Men det er jo for så vidt billigere, og produsentene har heller ingen gamle fans de må tenke på. Små barn vil nok ikke bry seg.

Denne filmen er best egnet for de aller minste. Den er lærerik, blant annet inneholder den en god del historie om hvordan togene ble til. I tillegg lærer jo barna mye om vennskap og samarbeid. Men ellers så er det heller ingen antagonister med, selv om jeg som voksen hadde sett for meg at greven kunne ha vært en.

For å si det rett ut, så kan i vært fall foreldrene få seg en times god søvn, og barna kommer garantert til å ha det kjempegøy.

Relaterte innlegg