Meny Lukk

«Jumanji: Welcome to the Jungle» – God modernisering

Som en siste film i en lang rekke av reboot/oppfølger-hybrider kommer nå Jumanji. Originalen fra 1995 er nok en film som mange av min generasjon har et varmt forhold til. Det var nok derfor mange som var skeptisk til en remake med blant annet The Rock i en av hovedrollene. Med den rette innstillingen til filmen så har man ingenting å frykte.

Drøyt 25 år har gått siden handlingen i forrige film og brettspillet Jumanji blir funnet igjen. I disse tider spiller ikke ungdommen brettspill (et latterlig premiss, brettspill er mer populært nå enn på lenge). Forbannelsen i spillet forandrer seg derfor til et dataspill og når fire ungdommer snubler over det blir de dratt inn i spillet.

Nøkkelen til å kose seg med en film som Jumanji: Welcome to the Jungle er å vite hva det er man går til. Om man ikke forventer seg noe annet enn en lettfordøyelig eventyrfilm med paddeflate karikaturer av karakterer så får man nøyaktig det man ønsker seg. Filmen legger ikke opp til noe annet, den vil ikke være noe annet. Det er noe tenåringsromanse liggende der, obligatorisk og klein som den er, men den tar ikke unødvendig mye plass. Ellers har filmen en sunn dose med humorfylt action og overdrevent slemme slemminger og alt annet en Indiana Jones-kopi på speed skal ha.

Det er derimot et par ting som virkelig drar filmen ned. Blant disse er eksempelvis en scene hvor man vitser med at Jack Black (som teknisk sett spiller en tenåringsjente) faktisk har en penis. Denne scenen synes jeg ble overdrevent lang og ødela rytmen i filmen. Jeg er heller ikke særlig fan av humoren til Kevin Hart, dog dette er nok mer mitt problem enn filmens. Uansett så ble det litt for mye Hart for min del.

Om man ser bort i fra slike ting så er dette en film som man kan kose seg med, igjen om man går inn til kinoen med forventningen om at dette skal være en lett eventyrfilm uten videre dybde og mening. Alt i alt en god modernisering av Jumanji.


Jumanji: Welcome to the Jungle - Regissert av Jake Kasdan, skrevet av Chris McKenna, Erik Sommers, Scott Rosenberg & Jeff Pinkner;
Med: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Kevin Hart, Nick Jonas m.fl.; Spilletid 1 t 58 min; Nasjonalitet: USA; Premiere 12.01.18

 

Relaterte innlegg