Meny Lukk

“Knock at the Cabin” – Overdramatisk stirrekonkurranse


Wen (Kristen Cui) og foreldrene hennes Eric og Andrew (Jonathan Groff og Ben Aldridge) er på ferie i en avsidesliggende hytte når Leonard (Dave Bautista) dukker opp med en mistenkelig gruppe mennesker som bærer våpen og forteller Wen at de må snakke sammen. Eric og Andrew vil ikke slippe dem inn, som fører til at de blir tatt til gisler og fortalt at de må ofre en av familiemedlemmene for å redde verden fra apokalypsen. 

Her går Shyamalan rett på sak, det tar kanskje fem minutter før gruppen prøver å komme seg inn i hytta, og den krypende, forstyrrende musikken kommer tidlig. I stedet for å sette opp karakterene og konteksten først, får vi vite litt og litt gjennom tilbakeblikk som er spredd i løpet av filmen. Dette bryter opp flyten og gjør at de mer spennende øyeblikkene mister effekten. For det meste foregår filmen inni hytta, hvor Leonard og de andre prøver å overtale familien om å tro på det de forteller.

I seg selv høres dette ut som et kult konsept, men Shyamalan går ikke lenger enn å ha konseptet og bare få karakterene til å gjenta standpunktene sine. For ikke å nevne at nesten annenhvert shot er close-up av karakterene som ser på hverandre. Det virker som de avhenger på sjokkfaktor, og på noen måter har filmen det, men på samme tid føles det ikke ut som noe skjer. Jeg har ikke lest boka av Paul Tremblay som filmen er basert på, så jeg vet ikke hva som er tatt fra originalteksten og hva som er skrevet av manus-forfatterne. 

Noen ting som er mer positive ved filmen er skuespillere. Det var ikke alle som strålte like mye, men personlig liker jeg hva Bautista gjør. Dette er en ganske anerledes rolle enn vi ofte ser ham i, siden han har et så spesifikt utseende er det lett å tenke på ham som en type, men han klarer å få meg til å tro på ham til tross for store forskjeller fra andre roller. Groff og Aldridge er også dyktige, men de får ikke særlig mye plass til å  utforske forskjellige ting. Visuelt er den helt grei. Det er flere veldig fine bilder (selv om det er noen kontinuitetproblemer), men det er ikke noe spesielt. Lyd og musikk blir brukt effektivt for å styrke redselen og faren som ligger over disse menneskene.

Knock at the Cabin er helt grei, men til tider litt teit. Det er et kult konsept, og har noen gode skuespiller-prestasjoner, men Shyamalan gjør ikke noe spesielt med det han har. Og hva er greia med så mange close-ups?? 

"Knock at the Cabin" regissert av M. Night Shyamalan. Med: Jonathan Groff, Dave Bautista, Rupert Grint, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn. Spilletid: 1 timer og 40 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 3. februar

Relaterte innlegg