Meny Lukk

“Memory”- Liam Neeson gjør en ny/gammel Actionfilm!


Action-kongen Liam Neeson er tilbake på kinolerretet igjen, og denne gangen med enda en ny action-thriller. Til tross for hans tidligere antydninger om at han var lei av disse filmene så gjør han det igjen, denne gagen med Guy Pearce på laget.

I Memory blir vi introdusert den gamle leiemorderen Alex (Liam Neeson). Alex,som hadde planlagt å legge opp blir overtalt til å gjøre en jobb til. Oppdraget starter bra, men Alex blir bedt om å gjør noe som går imot hans prinsipper. På den andre siden finner vi FBI agent Vincent (Guy Pearce) og hans lag som etterforsker en stor menneskesmugling sak. Når Alex går mot sine sjefer blir mange drept. Vincent som etterforsker sakene dykker dypere og dypere inn i byens hemmeligheter. Det er her de to vil møtes.

Memory har veldig mange svake punkter. Det første som trekker filmen ned er historiefortellingen. spesielt i starten av filmen ble jeg lite imponert. Memory åpner med et skudd av en by med underteksten Guadalajara. etter to scener her kutter den igjen til et nytt bybilde, denne gangen med El Paso som undertittel. Etter en scene gjør filmen det samme. Nytt bybilde med ny undertekst. Dette virker veldig unødvendig og rotete. Med enkel omskriving kunne denne historien blitt introdusert på en mere effektiv måte. Denne endeløse kuttingen mellom plasser tar alt for lang tid, og jeg føler jeg blir sittende å vente på at historien faktisk skal begynne.

Selve historien er ok. Jeg blir sittende hele filmen med følelsen av at jeg har sett det samme mange ganger. den er lite original og karakterene blir nesten bare en stereotype av sjangeren. Selvfølgelig vil temaer som drap, korrupsjon og smugling alltid være tilstede i denne type film, men følelsen av at de burde gjort mere ut av det sitter med meg. Den er lite original, men til tross for min kritikk så har filmen en ganske god slutt, så det blir en god oppsving der.

Det viktigste aspektet med en actionfilm sier seg selv. Actionscenene må være morsomme og spennende. I Memory så er det masse action, biler blir eksplodert og politimenn blir skutt. disse scenene er ganske gode, de er ikke nyskapende men de er for all del underholdene. Liam Neeson vil alltid høre hjemme i slike scener og han er like røff som vanlig.

Hvis jeg skulle sammenlignet Memory med noe så må det være en talentkonkurranse på en barneskole. Du får ikke kvalitet, de fleste innslagene er sikkert dårlige, men det kommer uansett til å bli underholdene. Det er nettopp det Memory er. Den er underholdene og morsom, men det er ikke en bra skrevet historie. Så hvis du er en fan av enkle actionfilmer så er kanskje denne filmen for deg.

Memory" Regissert av Martin Campbell. Spilletid: 1 time og 54 minutter. Skuespillere: Liam Neeson, Guy Pierce, Monica Belucci, Josh Taylor. Adersgrense: 15 år

Relaterte innlegg