Meny Lukk

“Mrs. Harris Goes to Paris” – Skal dette være et eventyr?


Hvor langt vil du gå for å få det du drømmer om?

I et 50-talls London treffer vi kjære frøken Harris. Ada Harris bor alene i sin lille London leilighet og hun jobber fra dag til dag som vaskehjelp. Ada bor alene og det har hun gjort siden hennes man dro for å sloss i krigen. Ada har ingen store ambisjoner i livet, eller hun trodde det. En dag når hun vasker huset til en rik arbeidsgiver får hun se damens nye Christian Dior kjole. Besatt som Ada nå er setter hun seg et mål. Ada skal dra til Paris for sin egen Dior kjole.

Mrs. Harris Goes to Paris” er en adapsjon av Paul Gallico novellen med samme navn fra 1958. En skjønn historie om en kvinne uten veldig mye på jakt etter en ting som hun drømmer om å få. Dette er en søt og god historie, men en god historie kan bare nytes om den er fortalt på en bra måte.

I Mrs. Harris Goes to Paris får jeg fortalt en historie der alt er bra og alt går fint. Alle problemer og alle hindringer blir enten løst med en gang eller hoppet fint over. Når alt virker å ha enkle løsninger blir det som kunne vert en sterk dramafilm gjort om til nærmest et eventyr. Når filmen feiler med å gripe tak i noen av karakterenes traumer eller personlige problemer mister jeg interessen. Alt virker ensidig og karakterene virker så statiske at det kan til tider minne om en dårlig barnefilm. Et eksempel er når Ada får brevet som bekrefter hennes manns død. Brevet blir lest opp av hennes venn på puben og Ada gråter når hun hører denne triste nyheten. Istedenfor å bruke dette for å videre bygge Ada Harris så blir det nesten aldri nemt igjen, dette er siste gang Ada virker tydelig trist over hennes manns død. På denne fronten bommer regissør Anthony Fabian.

Rent filmatisk er Mrs. Harris goes to Paris en solid film. Skuespillet er godt. Det overrasker ikke og det imponerer heller ikke, men det er fortsatt bra. Casten har en rekke med kjente og erfarne skuespillere som gjør som forventet. Som sagt imponerer de ikke men de gjør sin jobb som man kan forvente av dem. Kamera i filmen er litt i samme stil. Filmatiseringen kommer ikke med noe nyskapende men det gjør heller ingen feil. Jeg vil gi litt plusspoeng til gjengen bak designet. Filmen har mange kostymer flotte kostymer og fargebruken er vakker. Alt dette gjør opplevelsen litt bedre og det er mulig å dra positive ting fra filmen.

Når alt kommer til alt sitter jeg igjen med ganske lite når skjermen går svart og filmen slutter. Til tross for at det er mulig å dra positive ting fra filmen så blir den uansett for tynn for min del. Manus og regissør feiler i å utforske denne filmen fullt ut og de feiler i karakterbyggingen. Derfor blir Mrs. Harris Goes to Paris ikke noe mere en helt ok.

"Mrs. Harris Goes to Paris" regissert av Anthony Fabian. Spilletid: 1 time og 56 minutter. Skuespillere: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Christian McKay. Aldersgrense: Tillatt for alle.

Relaterte innlegg