Meny Lukk

“Napoleon”- En film som setter underholdning først

Ridley Scott er en regissør veldig mange har et forhold til, og med filmer som Alien og Blade Runner i katalogen er det lett å forstå hvorfor. Scott har alltid vert en filmskaper som gir seg selv vanskelige oppgaver, og når han bestemmer seg for å lage film om selveste Napoleon Bonaparte kommer det selvfølgelig med høye forventninger. Med Joaquin Phoenix i hovedrollen knuser Scott mine forventninger når han presenterer den mest underholdende kinofilmen jeg har sett på lang tid!

I Napoleon følger vi Napoleon Bonaparte hele veien fra aspirerende krigfører opp til keiser av Frankrike, og hele veien ned til han siste slag og eksil. Vi får et godt innblikk i hans ekteskap med sin første kone Josefine, samt hans forsøkte erobring av verden og hans unike kroning. Gjennom 158 sterke minutter viser Ridley Scott, Napoleon Bonaparte på sitt største, og sitt minste.

Napoleon har allerede før sin premiere skapt store reaksjoner og delt kritikere der ute ettersom den er veldig historisk feil. Her er det ikke snakk om bare noen få detaljer som er ukorrekt, det er historier i filmen som mest sannsynlig aldri har skjedd. Du trenger ikke være historiker for å legge merke til dette heller for dette er veldig åpenbart.Til tross for min lille kunnskap om Napoleon kan jeg med stor selvtillit påstå at Napoleon Bonaparte aldri fyrte av kanoner på pyramidene i Egypt. Diskusjoner rundt dette har naturligvis kommet frem når mange kritikere mener at en biografisk film ikke skal ha høyt fabrikkerte historier. Ridley Scott sitt svar på dette ser ut til å være at han ikke bryr seg og at ingen av oss var tilstede for å bekrefte/avkrefte historiene. Scott sine svar har ikke akkurat dempet diskusjonens flammer, og som publikum blir du tvunget til å velge mellom to båter.

Jeg skal ikke legge skjul på at min båt har den britiske regissøren bak roret når jeg støtter Ridley Scott sitt valg om å gi litt blanke i at manuset stemmer overens med hva som faktisk skjedde i livet til Napoleon Bonaparte. Napoloen er en film som mimrer tilbake til tiden der filmer først og fremst ble laget laget for å underholde. Når jeg ser filmen fantastiske scener fra episke slag og dramatiske fredsforhandlinger så tenker jeg ikke over det faktum at dette skjedde kanskje ikke eller at det skjedde på en helt annen måte. Sannheten er at jeg har det moro, jeg koser meg med filmens manus og jeg nyter den enorme jobben disse geniale filmskaperne har gjort.

For de har virkelig gjort en enorm jobb. Napoleon er uten tvil et produkt av god filmskaping og de ulike filmatiske punktene gjør filmen til ren underholdning. Filmens spesialeffekter og kamera skaper sammen en rent magisk følelse. Bildene av Moskva i flammer har forplantet seg hos meg når de står som noen få av filmens mange bilder som blir umulig å glemme. Sammen med et brilliant design og flotte kostymer blir jeg gitt en fantastiske kinoopplevelse.

Jeg ser hva kritikerne angriper med denne filmen, men jeg velger å ignorere kritikken. Denne filmen er blant de mest underholdende filmene jeg har hatt gleden av å se på et kinolerret, og jeg velger å ha det gøy med de fabrikkerte detaljene i denne biografiske filmen. Napoleon er en utrolig sterk film og jeg takker Ridley Scott for å igjen være en regissør som setter underholdning først.

"Napoleon" Regissert av Ridley Scott. Skuespillere: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby. Spilletid: 2 timer og 38 minutter. Aldergrense: 15 år.

Relaterte innlegg