Meny Lukk

Liam kan fortsatt slåss

Non-Stop – Regi: Jaume Collet-Serra – StudioCanal / Silver Pictures / Anton Capitol Entertainment – 1 t. 46 min.

non-stop

Egentlig vil jeg påstå at Liam Neeson er for god for filmer som dette. Samtidig er filmer som dette hakket mer interessante med Liam Neeson i hovedrollen. Derfor sitter jeg med litt blandede følelser når det ruller enda en Liam Neeson-action over lerretene både her til lands, og verden over. Neeson mistet kona si i en skiulykke for (i skrivende stund) nøyaktig fem år siden, og siden den gang har det blitt mye løping og skyting på fyren. Han gjør begge deler i Non-Stop også, selv om nesten hele handlingen foregår på et fly.

I denne filmen spiller han en såkalt “air marshal”, sivilipoliti på fly. På en flyvning fra London til New York får han en melding på det hemmelige telefonnettverket, med trusler rettet mot flyet. Dermed starter en sedvanlig kamp mot klokka, der Neeson må bruke triks, overtalelser og andre passasjerer til å gjøre det beste ut av situasjonen, og redde både flyet og de 150 passasjerene.

Til forskjell fra en del av de tidligere actionfilmene Neeson har spilt i, er det i Non-Stop en god del kjente fjes han må finne seg i å dele rollelisten med. Blant annet Julianne Moore, Michelle Dockery, Corey Stoll og den ferske Oscar-vinneren Lupita Nyong’o befinner seg også på flyet, og deltar i større eller mindre grad i handlingen. I en film av denne typen, der det er lagt opp til at gjerningsmannen er ukjent, er dette en fordel. Dersom det kun hadde vært ett kjent fjes blant passasjerene hadde mistanken umiddelbart havnet der, og sannsynligheten for at det også var skurken, ville vært stor. Nå er det så mange kjente fjes at ihvertfall mine mistanker skifter mellom flere ulike karakterer underveis. Bortsett fra denne usikkerheten angående gjerningsperson(er), er det ikke veldig mye som er uforutsigbart. De aller fleste har vel sett en film eller to av denne typen før, og vet hva de forventer. Det er bare å ta det med ro, for her er det både eksplosjoner og slåsskamper.

Det blir litt opp til deg selv. Er du gira på en Liam Neeson-action med helt okå plot og helt okå action, ja, da er ikke Non-Stop det verste du kan velge.

Relaterte innlegg