Meny Lukk

Litt bedre for yngre enn eldre

Mr. Peabody & Sherman – Regi: Rob Minkoff – DreamWorks Animation / Pacific Data Images / Bullwinkle Studios / Classic Media Productions – 1 t. 32 min.

mr-peabody-sherman08

Jeg liker Dreamworks Animation, på tross av at de tidvis leverer filmer med svært variert kvalitet. How To Train Your Dragon (2010) er fremdeles en av mine favorittanimasjonsfilmer, mens oppfølgerne til Madagascar (2005) er to lavmål. Med Peabody & Sherman prøver Dreamworks å komme tilbake til gamle høyder.

Peabody er et hundegeni. Han har oppdaget eller oppfunnet det meste av større teknologi i verden, inkludert zumba, og har skapt verdensfred. Han har i tillegg adoptert en gutt, Sherman. For å gi Sherman en så god utdannelse som overhode mulig har Peabody oppfunnet tidsmaskinen TILBAK. En ting fører til en annen, og plutselig har man et hull i rom/tid-kontinuumet.

Som en stor, stor, fan av Doctor Who må jeg innrømme at konseptet appellerte spesielt til meg. Jeg har sett dette før, mange ganger, og det fungerer jo, for så vidt. Selv om filmen egentlig er en positiv opplevelse blir jeg ikke helt revet med. Med unntak av den franske revolusjonen føles tidsstoppene som ganske ”standard”. Det hadde vært interessant å se en barnefilm utforske de litt mindre vanlige reisemålene i historien. Tidlig i filmen virker det også som om skaperne har lyst til å ta opp temaer som mobbing og adopsjon. To temaer jeg gjerne skulle ha sett blitt tatt opp for barn. Dessverre skraper man bare så vidt i overflaten på disse temaene, og det hele er så å si glemt mot slutten av filmen.

På tross av dette vil nok de minste finne filmen både spennende og morsom, i alle fall betydelig bedre enn Tingeling og Sjørøverfeen som jeg skrev om forrige uke. Mot slutten skyter plottet fart, og man får den gode gamle ”vokse opp og bli mer sikker på seg selv”-tematikken som man alltid ser i animasjonsfilmer.

Peabody & Sherman er underholdende nok for et yngre publikum, men selv ble jeg sittende å tenke på muligheten filmen dessverre hadde latt gå fra seg.

Relaterte innlegg