Meny Lukk

Pig – Nick Cage som trøffelhelt

Ny dag og nytt dyr! Det er dags for gris.

Utafor storbyen Portland, langt inni skauen bor Rob. Han er en merkelig skrue som livnærer seg av å plukke trøfler. Som hjelp har han med seg en trøffelgris som han trent opp sjøl til å finne skogens gull. En natt bryter noen seg inn og stjeler det søte lille trøffelsvinet og banker opp Rob. Dette finner ikke Rob seg i og bestemmer seg for å jakte ned kidnapperne for å ta med seg grisen sin hjem att.

Pig” er en av de større filmene på programmet til BIFF i år. Den er blitt mye omtalt i media og det er nok ikke bare jeg som var spent for denne filmen. Grunnen til dette dreier seg enkelt nok om protagonisten i filmen som er spilt av vår alles kjære venn Nick Cage. Han har i senere tid hatt en liten opptur i karrieren og fortsetter her med en solid opptreden som Rob. Rob er på alle mulig måter en sjuk type som både ser og antageligvis lukter forferdelig. Han kan beskrives som en salig blanding av Andreas Doppler, Chris McCandles og John Wick, noe som gjør for en likanes og minneverdig karakter.

Forhåpningene mine til Pig spolerte kanskje litt av moroa. Jeg har en viss formening om at den ble hausa opp på grunn av Nick Cage sin rolle i likhet med da Adam Sandler forbauset flere i Uncut Gems. Dette satte kanskje filmen litt urettferdig opp for skuffelse, for i motsetning til ‘Sandman’ så var ikke portretteringa til Cage overbevisende nok. Til tross for at han ikke var så god som han var hausset opp til å være, så var rollen til Cage kanskje det beste med filmen.

De fleste som ser Pig vil nok trekke konklusjon om at dette er “John Wick” uten volden. Konseptet om en hevnfilm uten vold er egentlig utrolig morsomt, men her glei det dessverre inn i det meningsløse etter en god halvannen time. Attpåtil får man aldri en introduksjon til universet, så karakterene, deres roller og viktighet i fortellinga må man bare gjette seg fram til. Vi får for eksempel et innsyn til det som tilsynelatende er en slags Fight Club for kokkene i og omkring Portland. Sjefen for dette bisarre samfunnet er tydelig frykta og framstilles som veldig viktig, men har en ganske så uvesentlig del i historien.

Da jeg så Pig var jeg for første gang på lenge i en helt fullstappa kinosal. Ut ifra publikums mange og gode latterbølger er dette kanskje en film å anbefale å se på storskjermen. For min del derimot er ikke dette en film å skrive hjem om.

Pig - Regissert av Michael Sarnoski. Med Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin. Spilletid: 1t 34min. Land: USA. Norgespremiere: 14.01.2022

Relaterte innlegg