Meny Lukk

Yet another “Chosen One”

Seventh Son: Den siste lærling – Regi: Sergei Bodrov – Legendary Pictures – 1 t. 42 min.

SeventhSon

Heksen Mother Mallik (Julianne Moore) bryter fra hennes fangenskap og truer balansen mellom det gode og onde. Hennes motparter er maktesløse, dermed står verden for fall. Den vise, men aldrende, Master John Gregory (Jeff Bridges) er på utkikk etter en ny lærling. Unge og fremadstormende Thomas Ward påtar seg rollen. Lite viste han at hans største prøvelse vil også være hans første.

Filmen er i utgangspunktet en adaptasjon av Joseph Delaneys romanserien Den siste lærling og bærer alle karakteristikkene av dette. Dialogen er poetisk, vag og til tider noe stiv og kunstig. Dette, kombinert med lite visuelle retningslinjer, har filmen en «new medieval»-stil i et tydelig, men samtidig labert, forsøk på lokke tenåringer til storskjermen (noe som gir gevinst). Fantasi-genren tillater kunstneriske friheter innenfor universets tolkning av filmskaperen, som ikke ble benyttet til å skape en original verden, men heller en variasjon av dagens trender. Resultatet er en film i ubalanse, som verken leverer interessante karakterer eller settinger.

Seventh Son sin innledende feil er desto mer beklagelig med dens vide spekter av skuespiller. Jeff Bridges som Master John Gregory, fortrinnsvis en aldrende og vis trollmann, leveres med noe lat prestisje av Bridges. Julianne Moore, som en kald og mørk karakter, briljerer ikke i noe nevneverdig grad. Dette er på ingen måte en kritikk på deres kaliber, derimot et dårlig valg av skuespillere. Djimon Hounsou er en av mesterne i filmen. Hans rolle som Radu er svært godt gjennomført, som grandios og edel, det kledde han godt. I tråd med dagens fantasifilmer, er castet tettpakket med unge og vakre skuespillere med manglende tilstedeværelse på storskjermen.

Plottet i seg selv er den vante fabelen, der den unge mannen formes om til verdens heroiske frelser. Sett bort ifra mine fordommer for fortellinger som er, i essensen, nyanser av mytologi, var historien underholdende, men svært oppbrukt.

Narrasjonen var en kreativ nyanse på samtidens fantasifilmer, men dessverre var dette ikke reflektert i filmen utførelse. Seventh Son er regissert i tradisjonens tro og i den forstand feilet den ikke på noen punkter, men er heller ingen stor suksess. Om du tørster for action-sekvenser i fantastiske dimensjoner og en fortryllet verden, da er dette filmen for deg.

Relaterte innlegg