Meny Lukk

Vold, blod og lettkledde damer

Frank Miller’s Sin City: A Dame To Kill For – Regi: Frank Miller, Robert Rodriguez – Aldamisa Entertainment / Demarest Films / Miramax Films m.fl. –  1 t. 42 min.

sin-city-a-dame-to-kill-for

Nancy (Jessica Alba) forsøker å finne måter å håndtere Hartigans (Bruce Willis) død på. Dwight (Josh Brolin) planlegger sin hevn over Ava Lord (Eva Green), kvinnen som sviktet ham og Jonny (Joseph Gordon-Lewitt) forsøker med sine triks for å vinne store pengesummer i poker.

Vi befinner oss nok en gang i den lovløse byen Sin City, hvor vold, blod og lettkledde kvinner er å finne rundt hvert gatehjørne. Vi blir presentert for noen nye karakterer, samtidig som flere av de sentrale karakterene i forrige film er tilstede i oppfølgeren: Marv (Mickey Rourke), Nancy, Gail (Rosario Dawson) og senatoren Roark (Powers Boothe). Tidslinjen beveger seg både før og etter Sin City (2005, Miller, Rodriguez). Dermed er det en fordel dersom man har sett Sin City, men ikke en nødvendighet.

Miller og Rodriguez benytter de samme visuelle tegneserieaktige virkemidlene som i Sin City, og også i oppfølgeren fungerer det ypperlig. Miller har klart å skape kule karakterer som i utgangspunktet ikke er sympatiske, men som vi likevel ønsker skal lykkes i sin blodhevn. Muligens er dette fordi volden i Sin City ikke fremstår like eksplisitt fordi den vises i svart-hvitt.

Skuespillerne i filmen gjør en fantastisk jobb. Green er fabelaktig i rollen som den iskalde og manipulerende Ava Lord. Alba får i oppfølgeren mer spillerom og overbeviser strekt. Gordon-Lewitt, Rourke og Brolin gir alle gode skuespillerprestasjoner. Også i denne filmen er Boothe skremmende god som den maktsyke senatoren Roark.

Frank Miller’s Sin City: A Dame To Kill For er en god oppfølger til Sin City som oppfyller forventningene til seere som likte den forrige. Man blir slukt inn i den imaginære fiksjonsverden til Miller, hvor karakterene og de ulike historiene smelter sammen til en herlig smørje av vold og sex. Dersom man er ute etter å flykte inn i en lovløs fiksjonsverden er dette den rette filmen. Personlig håper jeg ikke det tar ni år før neste gjensyn med Sin City.

Frank Miller’s Sin City: A Dame To Kill For er en visuell nytelse som oppfyller forventingene om vold, blod og lettkledde damer på en smakfull måte.

Relaterte innlegg