Meny Lukk

“Spider-Man: Across the Spider-Verse”- En utrolig reise


I 2018 slapp Sony og Marvel ut sin første animerte Spider-Man film sammen, og “Spider-Man: Into the Spider-Verse” ble en enorm hit blant både fans og kritikere. Med spennende animasjon og fantastisk musikk ble filmen en moderne klassiker og en Oscar-vinner. Etter å ha tatt verden med storm har fansen tryglet om å få en oppfølger, og etter 5 år med venting kan jeg nå introdusere “Spider-Man: Across the Spider-Verse”.

Miles Morales, til tross for mange års erfaring, prøver fortsatt å finne balansen mellom å være Spider-Man og en helt vanlig student. Denne usikkerheten blir raskt kastet bort når Miles får besøk av en gammel venn. Uten å vite helt va som kommer kaster Miles seg som en sprettball gjennom ulike galakser og verdener. Når Miles møter en Spider-Man-spesialgruppe må han bestemme seg for hvilken superhelt han skal være.

Spider-Man: Across the Spider-Verse er en utrolig mektig film, så mektig at det nesten er vanskelig å finne et sted å starte. Til tross for dette så må jeg starte med manus. Den absolutt største overraskelsen med denne filmen er hvordan den løfter historien fra første filmen.

I Across the Spider-Verse blir Miles Morales kastet frem og tilbake mellom mange ulike galakser, og det er ingenting annet en sensasjonelt hvor detaljert og unikt hver enkel er. På et karakternivå er det og sprøtt hvor sterk karakterutviklingen er. Mange av de sentrale karakterene går gjennom en dyp emosjonell reise, de lærer både gode og dårlige ting om seg selv, samtidig som de blir tvunget til å ta viktige valg. Det siste jeg vil si om historien er at den er en god del mørkere sammenlignet med første filmen, et kreativt valg som løfter filmen.

Det som mange la frem som en av de ypperste elementene fra første filmen var animasjonen. Det ble da lagt merke til dens kreativitet og detaljnivå. I Across the Spider-Verse bringer de en forlengelse av den fantastiske animasjonen som kom i Into the Spider-Verse.

Jeg snakket tidligere om hvordan de ulike galaksene føltes unik i historien. Denne unikheten blir forlenget på en fantastisk måte når de angriper de forskjellige versjonene av jordkloden og New York. Miksen av ulike stiler i animasjonen løfter filmen enormt. De har og brukt dette aktiv når de designet de ulike karakterene. Et fantastisk eksempel kommer tidlig når Gwen møter en skurk brakt inn fra en galakse fanget i renessansen. En skurk animert i en tegnestil som minner renessansen og Da Vinci, som sloss mot Gwen i hennes hypermoderne stil, i hennes hypermoderne verden er utrolig spennende.

Når jeg først fikk oppleve Spider-Man: Across the Spider-Verse ble jeg blåst av kinostolen, og nå flere dager senere sliter jeg med å få filmen ut av hodet. Jeg vil påstå at denne filmer er så og si perfekt og jeg hadde gåsehud flere ganger under det som er årets kino-opplevelse for min del. jeg sier det bare rett ut: Denne filmen må du få med deg!

Spider-Man: Across the Spider-Verse regissert av Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson. Spilletid: 2 timer og 19 minutter. Skuespillere: Shameik Moore, Oscar Isaac, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry, Issa Rae, Rachel Dratch, Jason Schwartzman. Aldersgrense: 9 år

Relaterte innlegg