Meny Lukk

“The Bikeriders” – Lovende, men tamt


Historien om motorsykkelklubben Vandals finner sted på 60- og 70-tallet i den amerikanske midtvesten. Her følger vi en rekke karakterer gjennom hendelser som påvirker klubbens fremtid og verdier men også medlemmenes forhold til klubben og motorsykkelklubb livet.

The Bikeriders” forteller historien om Vandals, en fiktiv motorsykkelklubb som er basert på den ekte klubben Outlaws. Inspirert av ekte hendelser og basert på fotoboken av Danny Lyon, så er det Jodie Comer sin karakter Kathy som er den narrative drivkraften i denne filmen. Det er gjennom en del intervju som Kathy gjør med Danny Lyon, spilt av Mike Faist hvor hun forteller hva som har skjedd og hvordan det har påvirker hennes motorsykkel gale type Benny (Austin Butler) og Johnny (Tom Hardy) som er klubben sin leder og grunnlegger. Samtidig så går klubben mot et skifte hvor vold og ulovligheter holder på å ta over.

Det er Jeff Nichols som har regi og manus for “The Bikeriders” og regien og manuset er godt. Men det er kinematografien og musikken som er en av de største plussene med denne filmen. Det vakre amerikanske landskapet fra midtvesten og musikken passer bra sammen med Nichols sin visjon for denne fortellingen. Comer, Butler og Hardy er gode i sine roller, men det er Comer som er den beste av dem tre. I tillegg så er Michael Shannon og Norman Reedus overbevisende i sine mindre roller.

Der filmen faller er at den føles mye lenger enn det den egentlig er. Den første timen føles som nærmere en og en halvtime. Og selve historien om klubben og medlemmene mangler litt for at den skal treffe helt, noe som gjør at den føles litt tom og tam. Det hjelper ikke med vakkert foto og god musikk for å lage en god film om begynnelsen og utviklingen til Vandals og noen av medlemmene rundt klubben. Her mangler det en god historie med tyngde som ville gjort denne filmen enda bedre.

The Bikeriders” er en film som man naturligvis har forventninger til, hvertfall med en sterk rollebesetning og en lovende historie, men den faller til kort og ender opp som en veldig middels film.

"The Bikeriders" regissert av Jeff Nichols. Med Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy, Mike Faist, Norman Reedus og Michael Shannon. Spilletid: 1 time og 56 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På Kino: 5. juli.

Relaterte innlegg