Meny Lukk

Ungdomsskolerevyen som ble en film

The Dextape – Tobias Frøystad – Norge – 1 t. 20 min.

The Dextape

Dex (Jørgen Kjønø) og Fab (Tayo Cittadella) sine unge karrierer blomstrer etter lanseringen av deres film Dexpedition. I L.A. begynner livet som kjendiser på alvor. Men da en sex-tape av duoen blir lekket, er deres gode navn og rykte innen bransjen i ruiner. Agenten tvinger guttene til å delta i en dokumentar døpt «The dextape», som et forsøk i å vinne tilbake favør hos Hollywood-eliten. Men beskjemmelsen er for mye å bære. Fab, den tidligere hårmodellen, flytter tilbake til hjemlandet sitt Italia mens Dex og broren Neil prøver lykken i Oslos beste vestkant. Fab gjenforenes med Dex i et håp om å redde deres karriere.

Om du mot formodning skulle se denne filmen, vær forberedt på homsevitser, ironisk bruk av gangster-rap og norske stereotypier levert med timing som appellerer Norges fjortissmiljø. Til tider fremprovoserer The Dextape latter av den mest primitive variant, som oftest visuelt. Det er tydelig at filmen følger en klassisk filmfortellerstil, men de humoristiske idene er ikke naturlig plassert i narrasjonen, som et følge av dette lider både satiren og storylinen. Første og andre akt krever alt av filmskapernes kreativitet, tredje akt er uutholdelig og profesjonalitet var mitt eneste hinder i å forlate salen.

Som en mockumentary bærer filmen preg av både The Office og BrünoThe Office i Dex-sekvensene og Brüno for Fab. Men enda inspirasjonskildene er av høyeste kaliber, er ingen av deres kvaliteter fanget. Uten vittige monologer eller samfunnskommentar er det umulig å møte disse standardene. Man kan argumentere at filmen er en hets mot kjendisverdenen og kaksene på Holmenkollen. Men Dex og Fab er utenlandske og kan dermed ikke håne kakse-Norge. Filmen konkluderer når dokumentaren er filmet ferdig og uten deres suksess. Hvis hensikten var å belyse stjernemiljøets manglende talent, burde da ikke venneparet ha blitt kjent? Resultatet er en film uten både mening og komikk.

Det at denne filmen ble produsert er bekymringsverdig for film-Norge, at den ble distribuert er hårreisende. The Dextape er den laveste rangen pornografi denne anmelderen har sett. Forferdelig!

Relaterte innlegg